Αθλητισμός

Εντυπωσιασμένος από τη Νίκη ο Όσκαρ Σιαφά

Εντυπωσιασμένος από τις συνθήκες που έχει συναντήσει στη Νίκη και οι οποίες δεν έχουν σχέση με ό,τι αντιμετώπισε πέρσι, δηλώνει ο Όσκαρ Σιαφά. «Θέλω να ανεβώ ακόμη πιο ψηλά με τη Νίκη» τόνισε στη «Θ» ο διεθνής με την Ισημερινή Γουινέα σέντερ φορ.

Ο Όσκαρ Σιαφά παρουσίασε εξαιρετικά δείγματα πέρσι αγωνιζόμενος στον Ολυμπιακό Βόλου. Φέτος αποφάσισε να αλλάξει «στρατόπεδο» μεταπηδώντας στη Νίκη και παρότι αρχικά ήταν διστακτικός, τώρα δηλώνει ενθουσιασμένος από τις συνθήκες που έχει συναντήσει. Ο διεθνής με την Ισημερινή Γουινέα στράικερ μίλησε στη «Θ» για τα εξής θέματα:

Για το ότι μεταπήδησε στη Νίκη από τον Ολυμπιακό Βόλου: «Η αλήθεια είναι πως όταν έφυγα από τον Βόλο την περσινή χρονιά ήμουν πολύ θυμωμένος από την κατάσταση, στην οποία έζησα πέρσι στον Ολυμπιακό. Για τον λόγο αυτό, όταν αρχίσαμε να μιλάμε με τη Νίκη, για να είμαι ειλικρινής δεν ήθελα να έρθω. Ωστόσο μίλησα με τον Μιράντα και μου είπε ότι η Νίκη είναι διαφορετικός σύλλογος από τον Ολυμπιακό σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί. Με έπεισε και τελικά δέχθηκα να υπογράψω στη Νίκη».

Για το αν ο Μιράντα ήταν ο λόγος που ήρθε στη Νίκη: «Δεν είναι ο μοναδικός λόγος. Ωστόσο είναι η «πόρτα» που μου άνοιξε για να έρθω στη Νίκη».

Για τη γνώμη που σχημάτισε για τη νέα του ομάδα παίζοντας εναντίον της πέρσι: «Πέρσι η Νίκη ήταν ένα σύνολο πολύ συμπαγές. Φαινόταν ότι ήταν πιο καλά δουλεμένη από τον Ολυμπιακό. Επομένως ήταν λογικό να χάσουμε».

Για το πώς βλέπει τη Σούπερ Λιγκ 2: «Θεωρώ ότι είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν λίγες ομάδες δυνατές, ενώ οι υπόλοιπες δεν είναι τόσο ισχυρές».

Για του αν του ταιριάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πιστεύω ότι χάρη στον σωματότυπό μου, μπορώ να προσαρμοστώ σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα. Αυτό το κατάλαβα και πέρσι που ήρθα στην Ελλάδα. Επομένως δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα. Μου αρέσει να παίζω εδώ».

Για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι αμυντικοί: «Είναι πολύ σκληροί και χτυπούν αρκετά. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού «διαβάζεις» τις κινήσεις τους και σιγά-σιγά πάντα βρίσκεις ευκαιρία μέσα στον αγώνα, για να κάνεις μια ωραία ενέργεια και να πετύχεις κάποιο γκολ».

Για τους τομείς στους οποίους μπορεί να προσφέρει στη Νίκη: «Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα στο επιθετικό κομμάτι με τα γκολ και τις ασίστ που έχω τη δυνατότητα να δώσω. Παράλληλα μπορώ να προσφέρω και στον αμυντικό τομέα. Όταν η ομάδα χρειάζεται να υπερασπιστεί ένα αποτέλεσμα, είμαι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κρατήσει και την μπάλα».

Για τη σχέση του με τους οπαδούς, που φώναζαν ρυθμικά το όνομά του στην πρώτη συγκέντρωση: «Ακόμη δεν έχω αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο. Ωστόσο όταν αρχίσω να παίζω στα παιχνίδια και με την απόδοσή μου μέσα στο γήπεδο με γκολ και ασίστ, πιστεύω ότι θα έχω την καλύτερη σχέση μαζί τους».

Για το αν θεωρεί τη Νίκη ευκαιρία για να έχει ακόμη καλύτερη παρουσία στην εθνική της Ισημερινής Γουινέας: «Πιστεύω ότι η Νίκη είναι μια ευκαιρία για εμένα. Βρίσκομαι πλέον σ’ έναν σύλλογο, ο οποίος έχει υψηλότερους στόχους σε σχέση με εκείνον που έπαιζα πέρσι. Θέλω να ανεβώ ακόμη πιο ψηλά. Η Νίκη έχει πολύ καλύτερη οργάνωση και δεν έχει καμία σχέση με τον σύλλογο όπου βρισκόμουν πέρσι. Όταν μια ομάδα δουλεύει περισσότερο επαγγελματικά και θέτει υψηλότερο στόχο, είναι φυσιολογικό να πάνε καλά τα πράγματα και εδώ και στην εθνική».

Για το αν γνωρίζει το διάστημα που θα απουσιάσει με την εθνική: «Έχουμε δύο αγώνες μέσα στον Σεπτέμβριο, αλλά ακόμη δεν είναι σίγουρο αν θα πάω με τον Μιράντα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει άλλη υποχρέωση άμεσα. Τον Μάρτιο έχουμε προκριματικά για το Κόπα Άφρικα, αλλά τη φετινή περίοδο δεν έχουμε επίσημο τουρνουά, όπως συνέβη πέρσι».

Για τον λόγο που βάφει τα μαλλιά του: «Μου αρέσει να βάφω τα μαλλιά μου σε πορτοκαλί χρώμα, γιατί μου φέρνει τύχη για τον χειμώνα. Το καλοκαίρι, όταν δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, προτιμώ να τα αφήνω στο φυσικό τους χρώμα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μορφέας…

Στην αγκαλιά του Μορφέα η γάτα της φωτογραφίας, η οποία δείχνει να απολαμβάνει τον μεσημεριανό…

13 Μαρτίου 2024

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Λέσβιων Μαγνησίας “ο Θεόφιλος”

Ο Σύλλογος Λέσβιων Ν. Μαγνησίας "ο Θεόφιλος" καλεί τους καταγόμενους από το Ν. Λέσβου, αλλά…

13 Μαρτίου 2024

Μηνύματα

Στο πλαίσιο του μαθήματος της γαλλικής γλώσσας, οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του…

13 Μαρτίου 2024

Τράπεζα Αίματος

Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος «ΘΕΜΙΣ ΖΩΗ» με μήνυμα «Μοιράσου τη ζωή, δώσε…

13 Μαρτίου 2024

Προστασία από το Σεισμό και Άσκηση Σεισμού από τη Λέσχη Εθελοντών Βόλου

Εθελοντές της Λέσχης Εθελοντών Βόλου πραγματοποίησαν σεμινάριο για προστασία από τον σεισμό κι άσκηση σεισμού…

13 Μαρτίου 2024

Προς απόρριψη η σήραγγα από Κάρλα προς Αιγαίο

Αρνητικός στην προώθηση της λύσης για αποστράγγιση της λίμνης Κάρλας μέσω μιας σήραγγας που θα…

13 Μαρτίου 2024