Πολιτισμός

Εντυπωσίασε σε Πανελλήνιο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ξάνθη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμιδίου

Μία ακόμη εντυπωσιακή παρουσία είχε το παιδικό χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Άβατο Ξάνθης. Ήταν μια σημαντική συνδιοργάνωση του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης, της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης και του Υπουργείου Μακεδονίας. Πάνω από 600 μικροί χορευτές και χορεύτριες από 24 Συλλόγους συμμετείχαν στο φεστιβάλ, καλύπτοντας όλο σχεδόν το φάσμα των παραδοσιακών χορών της Ελλάδας. Χοροί από την Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, τα Νησιά τον Πόντο και την Κύπρο κάλυψαν όλη την γκάμα των παραδοσιακών εικόνων και ήχων.

Το παιδικό χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου παρουσίασε τοπικούς χορούς από την πλούσια λαογραφική παράδοση του χωριού, τους οποίους και τραγούδησαν τα παιδιά, αποσπώντας το θερμότατο χειροκρότημα του πολυάριθμου κοινού. Κατά την διήμερη παραμονή στην Ξάνθη, ο Σύλλογος επισκέφθηκε αξιοθέατα της περιοχής και φυσικά ξεναγήθηκε στην παλιά πόλη (Λαογραφικό Μουσείο, οικεία Μ.Χατζιδάκι, σπίτι των σκιών). Η 50μελής αποστολή επέστρεψε στο Βόλο την Κυριακή το βράδυ έχοντας αποκομίσει ακόμη μία σημαντική εμπειρία με την ουσιαστική συμβολή των δασκάλων Δημήτρη και Στέφανου Τραγουδάρα.

Έτσι, με την παρουσίαση του παιδικού χορευτικού στην γιορτή λήξης των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων και το ταξίδι στη Ξάνθη έκλεισε μία άκρως πετυχημένη χρονιά για τα παιδικά τμήματα του συλλόγου. Στις παραπάνω εκδηλώσεις συμμετείχαν οι μικροί χορευτές και χορεύτριες: Αντωνάκη Βενετία, Αντωνάκη Καλλιόπη, Αντωνίου Σωτήρης, Βριάβα Ελευθερία, Βριάβα Χριστίνα, Γουβιώτη Σοφία, Γουβιώτης Νίκος, Γούναρης Δημήτρης, Δημακοπούλου Αλεξάνδρα, Δημακόπουλος Κωνσταντίνος, Καλκάνη Ιωάννα, Καμονάχου Αιμιλία, Καναλιώτη Μαρία, Καπουρτίδη Δήμητρα, Καπουρτίδης Άγγελος, Κηπουρός Αλέξανδρος, Κηπουρός Γιάννης, Μακρής Βαγγέλης, Μακρυγιάννη Παναγιώτα, Μακρυγιάννης Κλέαρχος, Νεραντζά Αφροδίτη, Νεραντζά Στέλλα, Ντίνα Ελένη, Παγώνα Ιωάννα, Παππή Ξένια, Παππής Παναγιώτης, Σεμιλιέτωφ Γιώργος, Σημαιάκη Σοφία, Σουλιώτη Ιόλη, Σουλιώτη Κάλια, Τασούδη Χριστίνα, Τραγουδάρα Ελένη, Τραγουδάρας Αριστοτέλης, Τραγουδάρας Στέλιος,Τσαρδακά Βιολλέτα, Τυλιγαδά Μαριάννα, Χαδούλης Γιώργος, Φραντζή Νεφέλη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια

Από εντεινόμενη ξηρασία και ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεαστεί η Μεσόγειος τα επόμενα χρόνια. Όπως…

25 Νοεμβρίου 2023

Μάστιγα οι κλοπές ελαιόλαδου – Με κάμερες, σεκιούριτι και περιπολίες προστατεύουν οι αγρότες τα χωράφια τους

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει τους τελευταίους μήνες οι κλοπές ελιών και ελαιολάδου αφού οι ακραίοι…

25 Νοεμβρίου 2023

Παρουσίαση βιβλίου του Μιλτιάδη Πολυβίου

  Το Τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας, το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου…

25 Νοεμβρίου 2023

Εντοπίστηκαν 91 κιλά κοκαΐνης, αξίας 4 εκατ. ευρώ σε κιβώτιο με μπανάνες από το Εκουαδόρ

Ογδόντα πλαστικές συσκευασίες γεμάτες με συνολικά 91 κιλά και έξι γραμμάρια κοκαΐνη, η συνολική αξία…

25 Νοεμβρίου 2023

Πέθανε αγοράκι 2,5 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο

Αγοράκι 2,5 ετών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο του Ρίου, άφησε την τελευταία του πνοή την…

25 Νοεμβρίου 2023

Οδηγός ΙΧ παρέσυρε και εγκατέλειψε έναν άνδρα και μια γυναίκα στο κέντρο της πόλης

Από ΙΧ αυτοκίνητο παρασύρθηκαν σήμερα γύρω στις 10:30 το πρωί δύο άτομα, ένας άνδρας και…

25 Νοεμβρίου 2023