Πολιτισμός

Εντυπωσίασε η Μικτή Δημοτική Χορωδία Νέας Αγχιάλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του πρώην Δημαρχείου Ν.Αγχιάλου, η 23η Χορωδιακή Συνάντηση του 7ου Χορωδιακού Φεστιβάλ της Μικτής Δημοτικής Χορωδίας Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου.
Η χορωδία της Νέας Αγχιάλου,25 χρόνια από την ίδρυσή της, συνεχίζει τη δραστηριότητα και την προσφορά της στην καλλιτεχνική δημιουργία με κορυφαίο γεγονός το χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν: η Μικτή Χορωδία συλλόγου Γυναικών ‘’ΑΓΑΠΗ’’Περαίας, με την οποία έγινε η έναρξη του προγράμματος ,η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου,η Μικτή Χορωδία ‘’ΑΡΙΩΝ’’ Καρδίτσας και η Χορωδία της Νέας Αγχιάλου.Οι εξαιρετικοί μαέστροι, χορωδοί και μουσικοί, συνέβαλαν στην επιτυχία της χορωδιακής συνάντησης.
Οι χορωδίες παρουσίασαν το πρόγραμμα τους με αρτιότητα και ευαισθησία. Τα γνωστά κι αγαπημένα έργα που ακούστηκαν, συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό που ανταποκρίθηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα. Η συμμετοχή του μουσικόφιλου κοινού απέδειξε την καλλιτεχνική αξία της χορωδιακής μουσικής και τη συμβολή της στον πολιτισμό.
Η Χορωδία, με την Διεύθυνση της Μαέστρου Μαριάννας Σαμαρτζή και τη συνοδεία στο πιάνο της Φρόσως Γαρδικλή, πραγματοποίησε μία μεστή και εντυπωσιακή εμφάνιση, με ένα πρόγραμμα αγαπημένων Ελλήνων Συνθετών, και ανταποκρίθηκε πλήρως στις υψηλές προσδοκίες των φίλων της μουσικής δημιουργώντας σημαντική παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.


Οι φιλοξενούμενες χορωδίες, πριν την εκδήλωση, ξεναγήθηκαν από τον αρχαιολόγο Πασχάλη Σταντσούρη στα πολύ σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία παλαιοχριστιανικής εποχής της Ν.Αγχιάλου. Μετά το πέρας της επιτυχημένης εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι σε παραλιακό κέντρο διασκέδασης.
Η Μικτή Δημοτική Χορωδία οραματίζεται ότι θα παραμείνει πιστή σε αυτή την παράδοση αναβαθμίζοντας το καλλιτεχνικό της έργο.

Η επιτροπή της χορωδίας συγχαίρει, την μαέστρο Μαριάννα Σαμαρτζή και όλους τους χορωδούς, για την κοπιαστική προετοιμασία και για την θαυμάσια εμφάνιση που πραγματοποίησαν, δημιουργώντας σημαντική παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το