Πολιτισμός

Εντυπωσίασε το χορευτικό του Κεραμιδίου στα Κύθηρα

Περίπου 700 χιλιόμετρα και κάμποσα ναυτικά μίλια μακριά από το Βόλο, το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου, συνέχισε τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις , με δύο παραστάσεις στο όμορφο νησί των Κυθήρων. Ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Κυθήρων το χορευτικό του Κεραμιδίου επισκέφτηκε το νησί της Αφροδίτης από τις 24 μέχρι τις 27 Αυγούστου.
Η πρώτη παράσταση έγινε την Παρασκευή 25/8 στο Διακόφτι το λιμάνι του νησιού. Η δεύτερη έγινε το Σάββατο 26/8 στους Καρβουνάδες ένα κεντρικό χωριό των Κυθήρων. Αρχικά οι παραβρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το Κεραμίδι ,τη γεωγραφική του θέση και κυρίως τον τραγουδιστικό πλούτο του χωριού για τον οποίο κατατάσσεται, όχι μόνο σε ένα από τα σημαντικότερα χωριά του Πηλίου αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Και στις δύο παραστάσεις παρουσιάστηκαν από το πρώτο τμήμα χοροί και τραγούδια του Κεραμιδίου, του Πηλίου και των Βορείων Σποράδων. Ακολούθησε το δεύτερο τμήμα με χορούς της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Τα Κεραμιδιώτικα τραγούδια, τραγουδήθηκαν εξαιρετικά από τη μελωδική φωνή της Αγλαΐας Τραγουδάρα και στην αντιφώνηση συνόδευαν οι χορευτές.
Ο ενθουσιασμός και το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της παρουσίασης του προγράμματος, ήταν μεγάλος. Γέμισε με συγκίνηση και περηφάνια τους δασκάλους, μουσικούς και χορογράφους Στέφανο και Δημήτρη Τραγουδάρα που είδαν τη σκληρή δουλειά τους να επιβραβεύεται και τους χορευτές που είχαν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Δ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το