Τοπικά

Εντυπωσίασαν οι καβαλάρηδες στον Τύρναβο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση που διοργάνωσε ο Ιππικός Όμιλος Τυρνάβου χθες Κυριακή και προχθές Σάββατο στην περιοχή Βρύση Τυρνάβου στο 1ο χλμ. Τυρνάβου – Ελασσόνας.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν αναβάτες με τα άλογά τους από πολλά μέρη της Ελλάδας δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια μεγάλη οικογένεια φίλων του αλόγου σε πανελλαδικό επίπεδο αφού ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας στις οποίες συμμετέχουν μέλη του Ιππικού Ομίλου Τυρνάβου. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις διαδρομές προς Μάτι Τυρνάβου και προς το Άλσος του Αγίου Θωμά Αμπελώνα, αλλά και το μοναδικό τοπίο της Βρύσης Τυρνάβου με τις πηγές, τις λίμνες και το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Άννας στο λόφο.

 
Το Σάββατο το πρωί έγινε η υποδοχή των ιππέων από άλλες περιοχές από μέλη του Ομίλου, τακτοποίηση των αλόγων και εγγραφή στη διοργάνωση.
Στις 5 το απόγευμα έγινε η πρώτη πορεία 11 χιλιομέτρων από τη Βρύση Τυρνάβου έως την περιοχή Μάτι Τυρνάβου και επιστροφή στον χώρο της εκδήλωσης.
Η Ιππική Συνάντηση περιελάμβανε και μουσική λαϊκή βραδιά με τους «Οδοιπόρους» στο κέντρο «Κτήμα Βρύση», με γλέντι και κέφι μέχρι αργά τη νύχτα.
Τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης στις 10 το πρωί οι ιππείς έκαναν τη δεύτερη πορεία μήκους 17 χιλιομέτρων προς το άλσος του Αγίου Θωμά που βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο Αμπελώνα – Δελερίων και επιστροφή στη «Βρύση Τυρνάβου.

5
ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗ ΦΙΛΟΖΩΙΑ
Η νέα αυτή πρωτοβουλία του Ιππικού Ομίλου με την παρουσία των μελών και φίλων του ίππου μέσα από την ενασχόλησή τους με τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου προάγουν τη φιλοζωία, εξυμνούν την πανάρχαια αυτή ενασχόληση του ανθρώπου και ιδιαίτερα των Θεσσαλών και συνάμα δίνουν το στίγμα ώστε ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να ασχοληθεί με τη φύση και να ξεφεύγει έτσι από την πληκτική και τετριμμένη καθημερινότητα.

3
Το 2006 λάτρεις αυτού του πανέμορφου θηλαστικού δημιούργησαν τον Ιππικό Όμιλο Τυρνάβου «Ο Άγιος Γεώργιος».
Περισσότεροι από 55 Τυρναβίτες και Τυρναβίτισσες είναι μέλη του οι οποίοι διαθέτουν από ένα ή και περισσότερα άλογα.
Στόχος τους δεν είναι ούτε ο πρωταθλητισμός αλλά ούτε το κέρδος. Οι ίδιοι δηλώνουν «είναι το χόμπι μας. Είναι ένας τρόπος να ξεφεύγουμε από τα προβλήματα και το άγχος της καθημερινότητας».

4
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί νέοι της πόλης αγόρασαν άλογα και συμμετέχουν στις δραστηριότητες του ομίλου.
Οι δυνατότητές τους στην ιππασία κρίνονται αρκετά αξιόλογες.
Για τη διατήρηση αλόγων απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις καταρχήν χρειάζεται ένας χώρος για τη δημιουργία του στάβλου. Απαιτείται σωστή διατροφή, υγιεινή του ζώου και φυσικά αγάπη.
Ο κάτοχος ενός αλόγου δένεται μαζί του. Το χαίρεται όταν δυναμικά και αρχοντικά καλπάζει και πονά όταν πονά και εκείνο.

Πηγή: Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το