Τοπικά

Εντυπωσιακό ψηφιακό βίντεο για τον πεζόδρομο Βελεστίνου

Ψηφιακή εικόνα μέσω βίντεο για το πώς θα είναι ο αναβαθμισμένος πεζόδρομος του Βελεστίνου μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης, τα οποία θα αρχίσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, έδωσε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η προαναφερόμενη κίνηση του δημάρχου προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Πάσχου, ο οποίος έκανε λόγο για «έλλειψη σοβαρότητας».
Σύμφωνα με τη μελέτη το έργο αφορά στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση-ανάπλαση και βιοκλιματική αναβάθμιση του κεντρικού πεζοδρόμου Βελεστίνου, επιφάνειας 4.000 τ.μ. και είναι συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν βάσει της συνταχθείσας μελέτης είναι οι παρακάτω:
-Προεργασίες-αποξηλώσεις: Αποξήλωση φωτιστικών, πλακών πεζοδρόμου και αστικού εξοπλισμού (κάδοι, παγκάκια).
-Εκσκαφές-χωματουργικά: Εκσκαφές για τη διαμόρφωση των επιπέδων και θεμελίων για την όδευση των δικτύων ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης και τη διαμόρφωση των παρτεριών.
-Υποβάσεις Δαπεδοστρώσεων: Το υφιστάμενο έδαφος θα συμπυκνωθεί με μηχανικά μέσα, θα διαστρωθεί στρώση σκύρων 3Α μέσου πάχους 10εκ., στρώση άμμου λατομείου πάχους 5εκ., συμπίεση και συμπύκνωση με μηχανικά μέσα, πλάκα ελαφρά οπλισμένου σκυροδέματος με πλέγμα Τ131 πάχους 10 εκ. και επίστρωση με τελικό δάπεδο.
-Δαπεδοστρώσεις με κυβόλιθους τσιμέντου διαστάσεων 10Χ10Χ6 εκ (όπως ορίζονται από τα σχέδια).
-Δαπεδοστρώσεις με ακανόνιστες πλάκες φυσικών λίθων (όπως ορίζονται από τα σχέδια).
-Δαπεδοστρώσεις με συνδυασμό πλακιδίων μαρμάρου 20Χ20εκ. και 10Χ20εκ. (όπως ορίζονται από τα σχέδια).
-Χαράξεις δαπεδοστρώσεων με συνδυασμό πλακών μαρμάρου και κυβολίθων (όπως ορίζονται από τα σχέδια).
-Διαμόρφωση ξύλινου δαπέδου στην περιοχή της υφιστάμενης τάφρου αρχαιοτήτων (όπως ορίζονται από τα σχέδια).
-Επικάλυψη υφιστάμενης τάφρου αρχαιοτήτων με κρύσταλλα ειδικών προδιαγραφών.
-Τοποθέτηση φωτιστικών εξωτερικών χώρων.
-Κατασκευή ξύλινων καθιστικών με βάσεις από εμφανές οπλισμένο σκυρόδεμα διατομής Γ, εντός των οποίων τοποθετείται κηπευτικό χώμα και φυτεύσεις.
-Τοποθέτηση κάδων κυλινδρικής μορφής (όπως ορίζονται από τα σχέδια).
-Φυτεύσεις φυλλοβόλων και αειθαλών δέντρων σε αναλογία 2:1 με θετική επίδραση στο μικροκλίμα.
-Κατασκευή δικτύου άρδευσης για τη βλάστηση.

Μετά την ανάρτηση του εντυπωσιακού βίντεο με τις εικόνες του πεζοδρόμου σε ψηφιακή μορφή, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Πάσχος αντέδρασε έντονα αναφέροντας σε ανακοίνωσή του: «Είδα το βίντεο πολλές φορές και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Αν εξαιρέσουμε το τζάμι στο τείχος, που κι αυτό δεν είναι μονοκόμματο, για αυτό το έργο μας είπε η δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα χρειαστούν 18 μήνες; Είναι δυνατόν να μιλάνε σοβαρά;» προσέθεσε.
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Απ. Παπατόλιας τόνισε ότι «ουδέποτε παρουσίασε τη μακέτα στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Νασίκας. 18 μήνες εργασιών, τόσο χρειάζεται η δημοτική αρχή του «Μαζί συνεχίζουμε» για να πάει σε εκλογές τον Μάιο του 2023, παρουσιάζοντας μια μελέτη της Ελένης Λαΐτσου με χρηματοδότηση Κώστα Αγοραστού ως το μοναδικό έργο στο Βελεστίνο στο 9ετές πέρασμα της διοίκησης του κ. Νασίκα!».

Μουσείο Πόλης
Στο μεταξύ, Μουσείο Πόλης στη θέση «Ταμπάχανα», προτίθεται να δημιουργήσει στο Βελεστίνο ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Νασίκα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα ψηφιακές φωτογραφίες για το πως θα είναι το Μουσείο, σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το