Κόσμος

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από κακοποιημένους ελέφαντες που ντύθηκαν… με πιτζάμες

Οι εικόνες από τους ελέφαντες που είναι «ντυμένοι» με τεράστια πολύχρωμα πουλόβερ, προκειμένου να αντέξουν το δριμύ ψύχος, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακές.


Την πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία ανέλαβαν οι γυναίκες ενός χωριού, που βρίσκεται κοντά σε έναν κέντρο προστασίας των ελεφάντων, στην πόλη Ματχούρα της Ινδίας, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τους ελέφαντες από τις χαμηλές θερμοκρασίες, που ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας πλησιάζουν τους μηδέν βαθμούς κελσίου.


Οι γυναίκες έπλεξαν με αγάπη και μεράκι τις τεράστιες πιτζάμες-κουβέρτες και έντυσαν τους ελέφαντες, καλύπτοντας τα πόδια, την πλάτη και το λαιμό τους. Πρόκειται για ζώα που έχουν υποστεί βάναυση κακοποίηση από τους ιδιοκτήτες τους και τα οποία φιλοξενούνται πλέον στο κέντρο προστασίας.


Η ιδιοκτήτρια του κέντρου, Kartick Satyanarayan, υποστήριξε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η προστασία των κακοποιημένων ελεφάντων από το κρύο. Συνολικά, 20 ελέφαντες, που έχουν διασωθεί από παράνομη αιχμαλωσία και από κυκλώματα εμπορίας, φιλοξενούνται στο κέντρο προστασίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το