Τοπικά

Έντυπο 55 σελίδων για τα βότανα από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, τη φετινή χρονιά 2017-2018, μαθητές που προέρχονταν από την Α’ τάξη και καθηγητές υλοποίησαν περιβαλλοντικό πρόγραμμα που αναφέρονταν στα αρωματικά φυτά και βότανα της πατρίδας, με θέμα: «Τα ελληνικά βότανα».
Το ενδιαφέρον ήταν πως μέσα στις δράσεις του προγράμματος Δημιουργήθηκε οδηγός 55 σελίδων για τα σημαντικότερα ελληνικά βότανα.
Με τα βότανα ασχολήθηκαν διάφορα σχολεία της Μαγνησίας στο πλαίσιο της γνωριμίας των μαθητών με τον πλούτο της ελληνικής φύσης.
Όπως τονίζεται από το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου «Στις μέρες μας, πάρα πολλή συζήτηση γίνεται και έχει αυξηθεί η ευαισθητοποίηση όλων μας, για τη χρήση φυσικών φαρμάκων για την αντιμετώπιση ασθενειών. Επίσης πολλές μελέτες εκπονούνται για την ευρύτερη γνωριμία, ειδικά των νέων, με τα βότανα.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι οι εξής: Να γνωρίσουν οι μαθητές τα ελληνικά βότανα, να μάθουν να τα διακρίνουν, να γνωρίσουν την ιστορική τους διαδρομή, να διδαχθούν τους τρόπους χρήσης τους και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της προστασίας τους, να συμμετέχουν ενεργά στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα μέσα και από βιωματικές προσεγγίσεις, να επικοινωνήσουν με την τοπική κοινωνία και να διασπείρουν τις γνώσεις τους για τα βότανα, να αισθανθούν την χαρά της ομαδικής δράσης, δίνοντας έναυσμα και στους μικρότερους συμμαθητές τους.
Στο πλαίσιο των δράσεων έγινε μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας.
Δημιουργήθηκε οδηγός 55 σελίδων για τα σημαντικότερα ελληνικά βότανα.
Στόχος για το ερχόμενο σχολικό έτος να καλλιεργήσουμε κάποια βότανα, ομορφαίνοντας ταυτόχρονα την αυλή του σχολείου.
Οι μαθητές που απαρτίζουν την Περιβαλλοντική ομάδα του !ου ΕΠΑΛ Βόλου είναι οι: Αλεξανδρή Ελένη, Γκάγκας Γεώργιος, Ευαγγελάκη Ζωή, Κόκκαλης Αθανάσιος-Ραφαήλ, Κωτούλας Αναστάσιος, Ντελίου Φιορέλα, Ρεβενήσιου Κωνσταντίνα, Σαρικάκης Ιωάννης, Σκαμπαρίνας Πέτρος, Χαμονικολάου Χρήστος. Συντονιστές και υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κατσιαβριάς Νικόλαος, Διευθυντής, ΠΕ04.01, Καλαβριώτη Αρετή, ΠΕ80 18.35».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το