Τοπικά

Έντονο ενδιαφέρον για την επιδότηση ενοικίου στα λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία του Βόλου

Συνεχή είναι τα τηλεφωνήματα προς τα λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία της Μαγνησίας από ενδιαφερόμενους Βολιώτες που θέλουν να μάθουν τις διαδικασίες σχετικά με την επιδότηση ενοικίου, αν τη δικαιούνται και πότε μπορούν να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά.
Το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών και των εκμισθωτών είναι μεγάλο και όλοι αναμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορεί να γίνει δυνατή η υποβολή των αιτήσεων.
Η πλατφόρμα θα ανοίξει από μέρα σε μέρα και οι ενδιαφερόμενοι σε πρώτη φάση θα πρέπει να υποβάλουν το μισθωτήριο συμβόλαιο. Το συνολικό ποσό της επιδότησης ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αγγίζουν τους 260.000, δηλαδή αρκετά περισσότεροι από πέρυσι. Το μηνιαίο ποσό επιδότησης κυμαίνεται μεταξύ 75 και 210 ευρώ και αναμφίβολα αποτελεί μια σημαντική ανάσα για πολλά νοικοκυριά. Σημειώνεται ότι η πληρωμή των δικαιούχων θα γίνει τον Απρίλιο και θα αφορά στους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου φοροτεχνικών Μαγνησίας κ. Νίκος Πουμάνας τόνισε πως «από τις αρχές του χρόνου που ανακοινώθηκε και η επιδότηση του ενοικίου, τα φοροτεχνικά και λογιστικά γραφεία δέχονται συνεχή τηλεφωνήματα από ενδιαφερόμενους που θέλουν να ενημερωθούν για την επιδότηση του ενοικίου. Υπάρχουν οι ιδιοκτήτες οι οποίοι καταθέτουν το μισθωτήριο συμβόλαιο, ενώ οι εκμισθωτές καταθέτουν τα δικά τους στοιχεία. Το ζήτημα είναι ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία. Πάντως το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, καθώς τα μηνιαία ποσά που δίνονται, είναι σημαντικά και αφορούν πολλά νοικοκυριά. Εμείς από την πλευρά μας ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες και τους εκμισθωτές για τα κριτήρια τα οποία πρέπει να πληρούν, ώστε να είναι δικαιούχοι, τα δικαιολογητικά τα οποία είναι ανάγκη να καταθέσουν, αλλά και τι άλλο πρέπει να κάνουν».

Το μηνιαίο ποσό που δίνεται, ανακουφίζει και τους δύο πλευρές. Αφενός τους εκμισθωτές, αφού θα μπορούν να γλιτώσουν χρήματα από το εισόδημά τους αφετέρου οι ιδιοκτήτες που συνήθως έχουν προβλήματα συνεπούς πληρωμής του δανείου από τους εκμισθωτές, θα μπορούν με την επιδότηση να νιώθουν πιο σίγουροι ότι θα λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται.
Ο κ. Πουμάνας αναφέρθηκε και στο θέμα των φορολογικών δηλώσεων τονίζοντας πως «σήμερα λήγει η προθεσμία για τα ζευγάρια που θέλουν να υποβάλουν ξεχωριστό εκκαθαριστικό. Πάντως το ενδιαφέρον για αυτή τη διαδικασία δεν είναι έντονο».
Η κυβέρνηση σχεδιάζει πως τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αν και πιθανότερο είναι η διαδικασία να αρχίσει ουσιαστικά τον Μάιο, αφού θα πρέπει να ενημερωθούν οι τράπεζες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για όλα τα οικονομικά στοιχεία των φορολογουμένων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το