Τοπικά

Έντονο ενδιαφέρον για πρόγραμμα νέων αγροτών- Μαζική η προσέλευση στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου «Θ»

PHASMA / ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ ÊÁÌÐÁÍÉÁ ÁÃÑÏÔÅÓ

Έντονο είναι το ενδιαφέρον νέων αγροτών που κάνουν έναρξη καλλιεργητικής και παραγωγικής δραστηριότητας να ενταχθούν στο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με την προσέλευση στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων να είναι μαζική για ενημέρωση και υποβολή αιτήσεων. Το πρόγραμμα νέων αγροτών έως 40 ετών πρόκειται να υλοποιηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και προβλέπει οικονομική ενίσχυση ύψους 20.000 ευρώ για την περίοδο 2016 –-2020. Βασική προϋπόθεση είναι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ με έκταση είτε ιδιόκτητη είτε νοικιασμένη και την προθεσμία να εκπνέει στις 15 Ιουνίου.

Η κρίση και η ανεργία στρέφουν τους νέους στην καλλιέργεια και την παραγωγή με την προσδοκία της επαγγελματικής αποκατάστασης σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Νέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πτυχιούχοι, εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον για την ένταξή τους στο πρόγραμμα νέων αγροτών, που πρόκειται άμεσα να θέσει σε υλοποίηση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και προσέρχονται μαζικά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά και να υποβάλουν αιτήσεις.
Δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν αποκλειστικά και μόνο νέοι αγρότες ηλικίας έως και 40 ετών οι οποίοι κάνουν έναρξη δραστηριότητας στον τομέα της καλλιέργειας και της παραγωγής αγροτικών προϊόντων.
Το πρόγραμμα προβλέπει μεταξύ άλλων την οικονομική ενίσχυση των νέων αγροτών με ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ για ελιές, οπωροφόρα δέντρα και θερμοκήπια για την περίοδο 2016 – 2020.
Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των νέων αγροτών στο πρόγραμμα του υπουργείου είναι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ και κατά συνέπεια απαιτείται να έχουν στη διάθεσή τους καλλιεργούμενη έκταση, είτε ιδιόκτητη είτε νοικιασμένη, που θα καλλιεργήσουν επαγγελματικά, με τον όρο να ασχολούνται για πρώτη φορά με την καλλιέργεια και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, χωρίς απαραίτητα να είναι αγρότες.
Επίσης, για την ένταξη στο πρόγραμμα απαιτείται μαζί με την αίτηση και η υποβολή σχεδίου σχετικά με την προοπτική καλλιέργειας και παραγωγής τα επόμενα χρόνια μέχρι και το 2020.
Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δηλώσεων εκπνέει στις 15 του τρέχοντος Ιουνίου, με την προσέλευση στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων για ενημέρωση και αιτήσεις να είναι μαζική.
Σύμφωνα με τη σχετική διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το πρόγραμμα νέων αγροτών, που κάνουν έναρξη δραστηριότητας, της περιόδου 2016 – 2020 πρόκειται άμεσα να υλοποιηθεί, με την ημερομηνία να ανακοινώνεται αρμοδίως το προσεχές χρονικό διάστημα.
«Η οικονομική κρίση και η ανεργία» επισημαίνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων κ. Γιάν. Διανελλάκης «στρέφουν τους νέους στα χωράφια για την καλλιέργεια και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Το ενδιαφέρον είναι έντονο για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών και η προσέλευση μαζική στον Αγροτικό Συνεταιρισμό για τη σχετική ενημέρωση και την υποβολή των αιτήσεων. Παιδιά με πτυχία έρχονται και υποβάλουν αιτήσεις, με την προσδοκία της επαγγελματικής αποκατάστασης, καθώς προοπτικές υπάρχουν. Πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το πρόγραμμα νέων αγροτών είναι το τελευταίο μέχρι και το 2020 και το ενδιαφέρον είναι έντονο από παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την καλλιέργεια και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, καθώς η οικονομική ενίσχυση των 20.000 ευρώ είναι σημαντική» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το