Τοπικά

Έντονο ενδιαφέρον για απασχόληση ανέργων σε καταστήματα

Έντονο είναι και στον Νομό Μαγνησίας το ενδιαφέρον δικαιούχων και εμπόρων, για την εφαρμογή του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους ανέργους ηλικίας από 25 έως 29 ετών, οι οποίοι πρόκειται να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας ενημερώθηκε ήδη σχετικά και άμεσα πρόκειται να κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την απασχόληση νέων ανέργων σε εμπορικά καταστήματα της ευρύτερης περιοχής.

Το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους ανέργους ηλικίας από 25 έως 29 ετών, οι οποίοι πρόκειται να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ και ήδη άρχισε η διαδικασία υπόδειξης των δικαιούχων, προκειμένου να βρουν δουλειά και σε εμπορικά καταστήματα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.
Όπως προκύπτει από τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, το ενδιαφέρον τόσο των νέων ανέργων, όσο και των εμπόρων είναι ήδη έντονο και άμεσα πρόκειται να κινηθούν όλες οι απαιτούμενες από το πρόγραμμα διαδικασίες για την εφαρμογή της δράσης με στόχο την απασχόληση των ενδιαφερόμενων.
Επιπλέον, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου χαρακτηρίζει ως θετική την υλοποίηση της δράσης, καθώς νέοι άνεργοι έχουν πλέον τη δυνατότητα απασχόλησης, ενώ και εμπορικά καταστήματα την αντίστοιχη εξεύρεσης προσωπικού για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
«Το ενδιαφέρον για την εφαρμογή του προγράμματος» επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κ. Τσέλιος «είναι ήδη έντονο τόσο από τους δικαιούχους ανέργους, όσο και από εμπόρους μέλη του Συλλόγου μας. Από την πλευρά μας ενημερωθήκαμε ήδη σχετικά και θα κινήσουμε άμεσα όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της δράσης. Είναι θετικό το γεγονός ότι προκύπτουν δυνατότητες απασχόλησης για νέους ανέργους. Σχετικά με την εφαρμογή της δράσης οι έμποροι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν πρέπει να γνωρίζουν ότι οι άνεργοι που θα απασχοληθούν θα πληρώνονται απευθείας από το πρόγραμμα χωρίς να έχουν συμμετοχή οι καταστηματάρχες» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ άρχισε ήδη η διαδικασία υπόδειξης των ανέργων ηλικίας από 25 έως 29 ετών, που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Συνολικά σε επίπεδο χώρας 3.000 νέοι άνεργοι ηλικίας από 25 έως 29 ετών πρόκειται να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ.
Οι πίνακες των ανέργων και οι αντίστοιχες λίστες των επιχειρήσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα, ειδικότητα και εκπαιδευτικό επίπεδο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Οι υποδείξεις θα γίνονται με βάση τη σειρά κατάταξης των πινάκων των ανέργων σε θέσεις του τομέα της ειδίκευσης των ασκουμένων για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και σύμφωνα με το ατομικό σχέδιο δράσης.
Η διαδικασία υπόδειξης και οι υποχρεώσεις των ανέργων περιγράφονται στον οδηγό απόκτησης εργασιακής εμπειρίας που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το