Τοπικά

Έντονο ενδιαφέρον από τη Μαγνησία για την ειδική αγωγή – Εννιακόσιες αιτήσεις για μόνιμο διορισμό 

Στις 900 ανέρχονται οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς ενόψει των μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή. Ειδικοί δάσκαλοι, νηπιαγωγοί αλλά και καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων περιλαμβάνονται στους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν την πρόσληψή τους στην δημόσια εκπαίδευση.
Η περίοδος των αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί εδώ και περίπου δύο μήνες και πλέον οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν το επόμενο βήμα από τη νέα κυβέρνηση που είναι η έκδοση των πινάκων με τη μοριοδότηση και ο καθορισμός των θέσεων. Σημειωτέον ότι στην πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως τονίστηκε ότι οι μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή θα προχωρήσουν κανονικά. Παραμένει, όμως ζητούμενο τι θα γίνει με τις υπόλοιπες 10.500 προσλήψεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο τοπικών διευθύνσεων Εκπαίδευσης, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουν υποβληθεί περίπου 400 αιτήσεις και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση κοντά στις 500 αιτήσεις.

Επισημαίνεται πως στη Μαγνησία το 40-50% των θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών προέρχονται από την ειδική αγωγή.
Από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση αιτήσεις για μόνιμο διορισμό έχουν κάνει ειδικοί δάσκαλοι, ειδικοί νηπιαγωγοί, αλλά και καθηγητές με διάφορες ειδικότητες που εργάζονται στα ειδικά σχολεία. Κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού και διδακτορικού εντάσσονται στις περιπτώσεις των ενδιαφερομένων.
Από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπέβαλαν αίτηση καθηγητές από ειδικότητες του ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί και άλλων ειδικοτήτων οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό και εργάζονταν σε διάφορους τομείς της ειδικής αγωγής, όπως στα τμήματα ένταξης, στην παράλληλη στήριξη.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος επισήμανε πως «είναι άμεση ανάγκη να προχωρήσουν οι μόνιμοι διορισμοί των 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή. Και οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως αυτό θα γίνει. Επίσης πρέπει να υλοποιηθεί και ο προγραμματισμός των μόνιμων διορισμών στη γενική αγωγή σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας».

Αυτή τη στιγμή το υπουργείο Παιδείας έχει παραλάβει τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων και αναμένεται το ΑΣΕΠ να εκδώσει τους πίνακες με τα μόρια. Απομένει βέβαια ο καθορισμός των θέσεων ανά Νομό που θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί.
Δηλαδή στη Μαγνησία το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ορίσει πόσες μόνιμες θέσεις θα δοθούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και σε ποιες ειδικότητες.
Μέχρι και πριν τέσσερα χρόνια στη Μαγνησία χρειάζονταν, σύμφωνα με τα στοιχεία του τοπικού συλλόγου, κοντά στους 70 ειδικούς δασκάλους. Όμως με τις μετακινήσεις μονίμων δασκάλων που έλαβαν μεταπτυχιακό, στην ειδική αγωγή, ο αριθμός αυτός μειώθηκε γύρω στους 40.
Σημειώνεται πως θα είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το