Τοπικά

Έντονο ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες σκαφών για τη μαρίνα του Βόλου – 280 συνολικά οι θέσεις 

«Ακόμη και 100 επιπλέον θέσεις να είχαμε για την μαρίνα, πάλι θα καλύπτονταν, καθώς το ενδιαφέρον από τους ιδιοκτήτες σκαφών είναι έντονο» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου αναφερόμενος στις προοπτικές της συγκεκριμένης υποδομής και των πλεονεκτημάτων που μπορεί να προκύψουν για την πόλη.

Αυτή τη στιγμή η μαρίνα στην παραλία για την αγκυροβόληση των σκαφών διαθέτει 280 θέσεις, όμως υπάρχουν και άλλοι ιδιοκτήτες που θα ήθελαν να εξασφαλίσουν σε εκείνο το σημείο την παραμονή των σκαφών τους.

Άλλωστε παρά την οικονομική κρίση, φαίνεται πως έχουν αυξηθεί αυτοί που απόκτησαν ένα σκάφος για να κάνουν τις βόλτες τους στα καταγάλανα νερά των ελληνικών θαλασσών. Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Αναγνώστου, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν προγράμματα ΕΣΠΑ για δάνεια, με αποτέλεσμα πολλοί να ευνοηθούν και να αγοράσουν ένα σκάφος με πολύ καλούς όρους.

Μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» για τους στόχους του ΟΛΒ τη νέα χρονιά ο κ. Αναγνώστου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και για τη μαρίνα λέγοντας πως «ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε τις θέσεις στη μαρίνα για την αγκυροβόληση των σκαφών. Οι θέσεις ανέρχονται αυτή τη στιγμή στις 280, αλλά και 100 περισσότερες να είχαμε, πάλι θα μπορούσαμε να τις καλύψουμε, αφού το ενδιαφέρον από τους ιδιοκτήτες είναι μεγάλο. Έχουμε πολλές αιτήσεις από ιδιοκτήτες σκαφών από την περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και άλλες πόλεις. Τα τελευταία χρόνια ενδιαφερόμενοι έλαβαν δάνεια μέσω ΕΣΠΑ με πολύ καλούς όρους και αγόρασαν σκάφη, ενώ στην περιοχής μας θέλουν να ενεργοποιηθούν και μεγάλες εταιρείες ενοικίασης σκαφών. Βέβαια κοιτάμε και τις δυνατότητες του προϋπολογισμού. Από την άλλη πλευρά το θέμα είναι να κατασκευαστεί μια νέα μαρίνα, αλλά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού που είναι σε εξέλιξη, αυτό θα γίνει με τον ιδιώτη που θα αναλάβει».

Μάλιστα αναφερόμενος στις προοπτικές που θα δώσει μια νέα μαρίνα σε συνδυασμό με τον τουρισμό αναψυχής σκαφών, επισήμανε πως «τα σκάφη αποτελούν ένα πολύ μεγάλο προτέρημα της περιοχής μας. Μπορούμε να σκεφτούμε την εικόνα να αποπλέουν κάθε Σάββατο από το λιμάνι μας 100 σκάφη αναψυχής και από επτά τουρίστες το καθένα. Συνολικά 700 επισκέπτες θα έρχονται κάθε Σαββατοκύριακο στον Βόλο για να αναχωρήσουν με τα σκάφη και αυτοί οι άνθρωποι θα καταναλώνουν στην τοπική αγορά. Γι’ αυτό και πρέπει να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη μαρίνα, όπου θα είναι καλύτερη και η φύλαξη, ενώ θα αντιμετωπιστούν και άλλα ζητήματα».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «έχουμε προγραμματίσει, σχεδιάσει να κατασκευαστεί ένα έργο στον κυματοθραύστη για να δίνουμε νερό και ρεύμα στις θέσεις σκαφών».

Ο κ. Αναγνώστου σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών των σκαφών είναι συνεπείς με την εξόφληση του μισθώματος για την αγκυροβόληση του σκάφους τους.

Επίσης αναφέρθηκε και στο πάρκιν του ΟΛΒ λέγοντας πως «είναι κερδοφόρο. Ενδεικτικά, πριν την πανδημία, κάθε χρόνο ο συνολικός τζίρος του πάρκιν ανερχόταν στις 800.000 ευρώ. Το 2020 υπήρξε μια μείωση στον τζίρο γύρω στο 25%, αλλά και πάλι δεν ήταν μεγάλη δεδομένων των συνθηκών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το