Τοπικά

Έντονη διαμαρτυρία των Λιμενικών Κεντρικής Ελλάδος για τη διαδικασία των μεταθέσεων

Οι Λιμενικοί της Κεντρικής Ελλάδος εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση καταγγέλλοντας τη διαδικασία των μεταθέσεων καθώς είδαν για ακόμη μία χρονιά τις υπηρεσίες να αποδυναμώνονται.
Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Κυράνης: το λυπηρό με τη φετινή διαδικασία είναι το γεγονός ότι συνάδελφοι που υπηρετούν στη παραμεθόριο εδώ και πολλά έτη για ακόμη μία χρονιά θα παραμείνουν εκτοπισμένοι στα νησιά του Αιγαίου χωρίς να υπάρχει η προοπτική να επιστέψουν στο τόπο συμφερόντων τους και στις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

΄΄Κάθε πέρυσι και καλύτερα΄΄

Η λαϊκή ρήση βρίσκει την πλήρη της εφαρμογή στη διαδικασία των μεταθέσεων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. σε μία περίοδο που ενώ το Σώμα μας εξελίσσεται επιχειρησιακά , ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα στελέχη του μας γυρίζει πίσω σε εποχές που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Και αφού εξετάστηκαν μετά από 2 έτη τα αιτήματα συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα υγείας που είχαν υποβληθεί το 2018 ,και αφού οι μεταθέσεις του 2019 ολοκληρώθηκαν το 2020, η πραγματικότητα ήρθε για ακόμη μία φορά να δικαιώσει αυτούς που πιστεύουν ότι η διαδικασία των μεταθέσεων πρέπει να αλλάξει ριζικά και όχι με μπαλώματα.

Ως Ένωση αν και είχαμε εκφράσει με ένστολη διαμαρτυρία την ανησυχία μας για τις διατάξεις των μεταθέσεων που ψηφίστηκαν με το νόμο 4676/20, περιμέναμε ότι οι φετινές μεταθέσεις θα γίνουν με το νέο καθεστώς στους χρόνους και με διαδικασίες που αν μη τι άλλο είναι πιο σύγχρονες από αυτές του ΠΔ 33/09 .

Αντί αυτού :

• Μέχρι και σήμερα κανείς Λιμενικός δεν ξέρει αν και που θα μετατεθεί .

• Υπολογίζοντας τους χρόνους που απαιτούνται για Β-Γ φάση και τις προσφυγές ,οι φετινές μεταθέσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν του χρόνου.

• Μας απογοητεύει που για ακόμη μία φορά οι συνάδελφοι που υπηρετούν εδώ και 5-6 χρόνια στα νησιά του Αιγαίου δεν μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσία της ηπειρωτικής Ελλάδος, αν και κάποιοι ΄΄μεγαλοσχήμονες΄΄ έταζαν δικαιοσύνη .

• Μας προκαλεί αμηχανία όταν διαπιστώνουμε ότι τα αιτήματα των συναδέλφων για το 2020 αναγνώστηκαν υπό το πρίσμα παραδοχών εντελώς διαφορετικών απο αυτές που είχαν αναγνωστεί τα ανάλογα αιτήματα το 2019 ,ενώ διαφορετικές και οι παραδοχές του 2018 από αυτές του 2017 και πάει λέγοντας…

• Μας εξοργίζει το γεγονός ότι ενώ με πρόσφατη ανακοίνωσή μας και εν συνεχεία με παρεμβάσεις μας τονίσαμε ότι η προβλεπόμενη οργανική σύνθεσή της Λιμενικής αρχής Αλοννήσου θα υποστεί φέτος μείωση 40% ,τελικά αποφασίστηκε ότι οι ανάγκες της υπηρεσίας θα καλυφθούν στη Β φάση των μεταθέσεων με 1 και μόνο άτομο.
Αναμένουμε λοιπόν τον συνάδελφο που μάλλον θα έχει ¨υπερφυσικές δυνατότητες¨.

• Στην ίδια μοίρα και τα υπόλοιπα νησιά των Β.Σποράδων που φέτος θα καταγράψουν περεταίρω απώλειες στην οργανική τους σύνθεση καθώς τα κενά που δημιουργούνται από τον ‘Α φάση δεν προβλέπεται να καλυφθούν.

• Θα εκφράσουμε την απογοήτευση στο άκουσμα της είδησης ότι για φέτος συνάδελφοι που υπηρετούν στην παραμεθόριο και δεν μπόρεσαν να πιάσουν βάσει μορίων τις υπηρεσίες επιλογής τους ,θα χρειαστεί να μετατεθούν σε άλλο νησί της παραμεθορίου αφού δεν τους δίνεται η επιλογή να παραμείνουν εκεί που υπηρετούν και αυτό μόνο και μόνο για να αυξηθούν τα στελέχη που θα συμμετάσχουν στη Β φάση των τακτικών μεταθέσεων.

Η φετινή διαδικασία θα καταγραφεί ως ένα μελανό στοιχείο στην ιστορία των μεταθέσεων και όπως και αν αναγνώσει κάνεις τις αντιδράσεις τόσο των συναδέλφων όσο και των πρωτοβάθμιων ενώσεων αυτό που διαδραματίστηκε φέτος μόνο απογοητευτικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αν και διαχρονικά ενοχλούν τα όσα λέμε και καταγγέλλουμε ,ο βασικός μας στόχος είναι πάντα ο συνάδελφος και η προάσπιση των δικαιωμάτων του .

Σε αυτή τη γραμμή θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το