Αθλητισμός

Έντονη αντίδραση της Νίκης – Προσπαθεί με άλλες ΠΑΕ να μπλοκάρει την κλήρωση της Γ’ Εθνικής

Έντονη είναι η αντίδραση της Νίκης, μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για διατήρηση των 12 ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2. Η «κυανόλευκη» ΠΑΕ μαζί με τους Καβάλα, Βέροια, Ιεράπετρα και Διαγόρα επιδιώκουν να μπλοκάρουν τη σημερινή κλήρωση της Γ’ Εθνικής, αφού δεν αποδέχονται να αλλάξει μόνο η προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ και να απαρτίζεται η κατηγορία από 22 ομάδες.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όσον αφορά τη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ και δύσκολα η κατάσταση θα ξεδιαλύνει όσο ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κωλυσιεργούν και δεν καταργούν με νομοθετική ρύθμιση τη Φούτμπολ Λιγκ, ώστε να πάμε σε μία Β’ Εθνική δύο ομίλων.
Μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που έφερε τα πάνω κάτω, η Σούπερ Λιγκ 2 έμεινε με 12 ομάδες, όπως όριζε η αρχική της προκήρυξη. Ωστόσο, η Φούτμπολ Λιγκ «γιγαντώθηκε» λόγω της απόφασης της ΕΠΟ περί μη υποβιβασμού τεσσάρων ομάδων από αυτή, αλλά και της ανόδου από τη Γ’ Εθνική των διπλάσιων ομάδων από ότι προβλεπόταν, ήτοι οκτώ και όχι τεσσάρων.
Πλέον η Φούτμπολ Λιγκ αριθμεί 22 ομάδες, που είναι αδύνατον να παίξουν σε έναν όμιλο, ενώ αν χωριστούν σε δύο γκρουπ των 11, τότε θα μιλάμε για ένα πραγματικά πολύ υποβαθμισμένο και μικρό χρονικά πρωτάθλημα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τη Νίκη, με τους ανθρώπους τους να έχουν δηλώσει εξ αρχής ότι ανεξαρτήτως κατηγορίας, θέλουν η ομάδα να παίξει σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με ΠΑΕ οικονομικά βιώσιμες.

Έτσι, με πρωτοβουλία της Νίκης και τη σύμφωνη γνώμη των ΠΑΕ Καβάλα, Βέροια, Ο.Φ. Ιεράπετρας και Διαγόρα Ρόδου, εστάλη εξώδικο στην ΕΠΟ προκειμένου να μην προχωρήσει στην σημερινή κλήρωση της Γ’ Εθνικής. Οι πέντε ΠΑΕ ζητούν να τηρηθεί η προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ και να παραμείνουν 14 οι ομάδες της, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική η κατηγορία. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ΕΠΟ να βρει τρόπο να ανέλθουν τέσσερις ομάδες από τη Γ’ Εθνική και να πέσουν ισάριθμες από τη Φούτμπολ Λιγκ, προφανώς εκείνες που βρίσκονταν στις θέσεις 11-14 όταν διεκόπη το πρωτάθλημα.
Αν η ΕΠΟ αρνηθεί το αίτημα των πέντε ΠΑΕ και προχωρήσει στην κλήρωση της Γ’ Εθνικής, τότε βάσει του δεδικασμένου που υπάρχει με την προσφυγή των Χανίων, μπορεί οποιαδήποτε θιγόμενη ομάδα να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο και να ζητήσει να τηρηθεί η προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ. Η δικαίωσή της θα είναι σίγουρη, οπότε θα ακολουθήσει απίστευτο μπέρδεμα.

Το εξώδικο αναφέρει τα εξής: «Με την απόφαση 104/2020 ΔΔΠ του Διαιτητικού Δικαστηρίου που ακύρωσε την από 41/19 Αυγούστου 2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος 18 ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2 και 16 ομάδων στη Φούτμπολ Λιγκ, οι τέσσερις ουραγοί της βαθμολογίας της Φούτμπολ Λιγκ (Καλαμάτα, Τρίγλια, Ιάλυσος, Ασπρόπυργος), για την αγωνιστική σεζόν 2019-20 και τις τέσσερις από τις οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής που, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, προβιβάστηκαν στην ανώτερη κατηγορία, δεν ανήκουν επισήμως στη Φούτμπολ Λιγκ, βάσει της ισχύουσας και μη ακυρωθείσας προκήρυξης του πρωταθλήματος 2019-2020.
Ως εκ τούτου, καλείσθε όπως αναβάλετε, την προγραμματισμένη για τις 8 Σεπτεμβρίου 2020 κλήρωση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, διότι δεν έχουν συμπεριληφθεί οι παραπάνω ομάδες, ούτως ώστε να αποφευχθούν μη έννομα αποτελέσματα».

Προπονήσεις και εγγραφές στην «κυανόλευκη» ακαδημία
Η νέα σεζόν για την ακαδημία ποδοσφαίρου της Νίκης, που έχει περάσει στα χέρια της ΠΑΕ, άρχισε επίσημα από χθες, ενώ καθημερινά γίνονται νέες εγγραφές στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς». Οι ώρες επικοινωνίας είναι 10.00-14.00 και τα τηλέφωνα 24210-85221, 6974941072.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη, τονίζονται τα εξής: «Οι νέες ακαδημίες του συλλόγου μας, υπό την αιγίδα της ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924, είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν το μέλλον του μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου. Οι εγγραφές και οι προπονήσεις ξεκίνησαν. Να έχουμε άπαντες, διοίκηση, προπονητές και μικροί αθλητές, μία υγιή, δημιουργική χρονιά».

Ευχές στον Νίκο Αθανασιάδη
Ευχές στον γυμναστή Νίκο Αθανασιάδη και τη σύζυγό του Χριστίνα, η οποία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, απηύθυναν η ΠΑΕ Νίκη, η Δ.Ε. μπάσκετ της Νίκης και η σχολή ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας. Αναλυτικότερα:
ΠΑΕ Νίκη: «Η διοίκηση, το τεχνικό τιμ κι οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 εύχονται τα καλύτερα στο γυμναστή φυσικής κατάστασης, Νίκο Αθανασιάδη και στη σύζυγό του, η οποία, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.
Νίκο-Χριστίνα, να σας ζήσει το νέο μέλος της οικογένειάς σας, καλότυχο κι ευτυχισμένο».
Η Δ.Ε. μπάσκετ Νίκης: «Τα μέλη της Δ.Ε. καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, οι προπονητές και οι αθλητές μας δίνουν τις θερμότερες ευχές τους στον γυμναστή της ομάδας μας Νίκο Αθανασιάδη και την σύζυγο του Χριστίνα για την γέννηση του γιού τους. Την χαρά τους μοιραζόμαστε κι εμείς μιας και ο Χρήστος Αθανασιάδης (μέλος της Δ.Ε. και έφορος των ακαδημιών) γίνεται για τρίτη φορά παππούς. Να σας ζήσει».
Η Αγία Άννα: «Το Δ.Σ, οι προπονητές, οι αθλητές και ολόκληρη η οικογένεια της σχολής ποδοσφαίρου «Η Αγία Άννα» εύχονται στον προπονητή Νίκο Αθανασιάδη και τη σύζυγο του Χριστίνα εγκάρδια συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές για το νεογέννητο αγοράκι τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το