Τοπικά

Έντονες διαμαρτυρίες περίοικων σε Άγιο Γεράσιμο και Χιλιαδού για γλέντια και πυροβολισμούς

Η κατάσταση στη συνοικία του Αγίου Γερασίμου και της Χιλιαδούς έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους κατοίκους που κυριολεκτικά έχουν χάσει τον ύπνο τους λόγω της φασαρίας, ενώ φοβούνται για τη ζωή τους εξαιτίας των πυροβολισμών, που δεν σταματούν μέχρι το πρωί.
Μία τέτοια νύχτα ήταν και αυτή της Παρασκευής για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ όλο το «νταβαντούρι» σταμάτησε μετά τις 8 το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες περιοίκων που έγιναν χθες στη «Θ» χιλιάδες κάτοικοι στην περιοχή παρέμειναν ξάγρυπνοι.
«Είμαστε απροστάτευτοι, φοβόμαστε» ουρλιάζουν τις τελευταίες ημέρες, αλλά κάθε βράδυ επαναλαμβάνονται τα ίδια. Έτσι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου οι κάτοικοι καταγγέλλουν έντονη μουσική και πυροβολισμούς από ομάδες Ρομά που διαμένουν στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και κάτω από τον Περιφερειακό. «Η μουσική παρέμεινε στη διαπασών μέχρι τις 8 το πρωί» δηλώνουν οι κάτοικοι.

Καταγγέλλουν επίσης ότι σε τηλεφωνικές επαφές των κατοίκων με την Αστυνομία, διαμαρτυρόμενοι για τη μουσική και τους πυροβολισμούς από τους Ρομά, η απάντησή της ήταν ότι έχει πάει περιπολικό στην περιοχή τρείς φορές. Σύμφωνα με κάτοικο από την περιοχή Αγίου Γερασίμου, μόλις ερχόταν το περιπολικό οι μουσικές χαμήλωναν και όταν αποχωρούσε η μουσική ήταν πάλι εκκωφαντική. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ένας από αυτούς που είχαν στήσει το γλέντι σύνδεσε μικρόφωνο σε ηχείο και είπε «Ό,τι θέλουμε θα κάνουμε». Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν πως και οι πυροβολισμοί ακούγονταν μέχρι τις 7.15 το πρωί και τονίζουν ότι δεν είναι ήχοι από δυναμιτάκια, αλλά από όπλα.
«Όταν οι Ρομά δεν υπολογίζουν την Αστυνομία και κάνουν ό,τι θέλουν, εμείς που παραμένουμε ξάγρυπνοι και απροστάτευτοι, πού θα μπορέσουμε να απευθυνθούμε για να επέλθει η νομιμότητα» διερωτώνται οι κάτοικοι της περιοχής σε ανακοίνωση που έστειλαν στη «Θ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το