Τοπικά

Έντονα ενοχλημένος με την Κίνηση Πολιτών για το Νερό ο Αλ. Βούλγαρης – Προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

«Επαίσχυντη» χαρακτηρίζει ο πρώην δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης την πρόσφατη ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών για το Νερό, με την οποία τα μέλη της Κίνησης χαρακτήρισαν «έγκλημα» τη στάση του στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. Απαντώντας, ο Αλ. Βούλγαρης κάνει λόγο για καθαρή επίθεση στο πρόσωπό τους που θίγει ανεπανόρθωτα την ηθική του υπόσταση και προειδοποιεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανοχή και η σιωπή του έχει εξαντληθεί».

Ολόκληρη η απάντηση του Αλ. Βούλγαρη:
Με έκπληξη διάβασα στον ημερήσιο τύπο την ανακοίνωση του «κινήματος πολιτών για το νερό» με την οποία μου αποδίδεται το «έγκλημα» της «παράλειψης» παραλαβής του έργου της ΕΡΓΗΛ, ενώ παράλληλα «στηλιτεύεται» η στάση μου στη ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με το θέμα της ΕΡΓΗΛ.
Επειδή η ανακοίνωση αυτή είναι επαίσχυντη, σκόπιμα αποκρύβει αληθή στοιχεία της υπόθεσης, θίγει ανεπανόρθωτα την ηθική μου υπόστασηκαι αποτελεί καθαρή επίθεση στο πρόσωπό μου, έχω να απαντήσω τα παρακάτω:
1. Όπως έκρινε αμετάκλητα η δικαιοσύνη εκδίδοντας σχετικό απαλλακτικό βούλευμα για εμένα, εκτιμώντας όλα τα πραγματικά περιστατικά και τα πορίσματα του Σώματος Ορκωτών Λογιστών και του Σώματος Ελεγκτών Δημοσίων Εργων, τα μέλη του του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, τη χρονική περίοδο που ήμουν πρόεδρος, δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη σύσταση και λειτουργία της επιτροπής παραλαβής του έργου, διότι για το συγκεκριμένο έργο είχε συσταθεί επιτροπή με απόφαση του ΔΣ και της περιφέρειας Θεσσαλίας.
Επισημαίνεται ότι την επιτροπή παραλαβής του έργου ενεργοποιεί ο πρόεδρός της που ήταν μέλος του ΔΣ και είχε οριστεί με απόφασή του.Καμία απολύτως αρμοδιότητα, σύμφωνα με το νόμο δεν έχει ο εκάστοτε πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ να παραλαμβάνει έργα.
2. Περαιτέρω, ουδέποτε υπήρξα -όπως λανθασμένα αναφέρει η ανακοίνωση- γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, αλλά διετέλεσα γενικός γραμματέας χωροταξίας οικισμού και περιβάλλοντος με καμία αρμοδιότητα για την εκτέλεση δημόσιων έργων.
Η ανοχή και η σιωπή μου σε παρόμοια δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα έχει εξαντληθεί και το λόγο στο εξής θα έχει η δικαιοσύνη που αποτελεί το μοναδικό θεσμό να αποδίδει η όχιποινικές και αστικές ευθύνες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το