Πολιτισμός

Εντυπωσιακή παράσταση του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας στην Ήπειρο

Foto

Επαναλειτουργεί μετά από 17 χρόνια το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, ένα από τα σπουδαιότερα θέατρα της αρχαιότητας. Στο χώρο του Θεάτρου, στο χωριό Δωδώνη και σε άλλα χωριά του Δήμου, θα δοθούν σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις από μεγάλα και γνωστά θέατρα της Ελλάδας, που θα παρουσιάσουν αρχαίες κωμωδίες και τραγωδίες και ηθογραφικές κωμωδίες.

Μεταξύ των προσώπων που προσκλήθηκαν από τον Δήμο Δωδώνης να παρουσιάσουν τα έργα τους, είναι και ο Θεσσαλός, Καρδιτσιώτης καθηγητής φιλόλογος, συγγραφέας και στιχουργός Δημήτρης Απ. Ρήτας, με την εντυπωσιακή ηθογραφική του κωμωδία «Του χωριού το Κοινοβούλιο», παιγμένη από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, σε σκηνοθεσία του ίδιου και μουσική και τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου.

Μάλιστα, χθες Παρασκευή, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, παρουσίασε στο Τέροβο, δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Δωδώνης, την κωμωδία. Η παράσταση, που έλαβε πολύ μεγάλη δημοσιότητα, πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Σχολείου, που μετατράπηκε σε έναν θαυμάσιο θεατρικό χώρο. Την παρακολούθησαν όχι μόνον οι επίσημοι του Δήμου, αλλά όλοι οι κάτοικοι του χωριού και οι κάτοικοι χωριών της γύρω περιοχής.
Η παράσταση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι θεατές συνεχάρησαν τους Θεσσαλούς καλλιτέχνες και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους. Η εκδήλωση έκλεισε με θερμή φιλοξενία από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Τερόβου.

Η συνεργασία θα συνεχιστεί, φέτος το καλοκαίρι, ύστερα από την επιτυχία της παράστασης που δικαίωσε τους υπεύθυνους των εκδηλώσεων με το να επιλέξουν και το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας στις εκδηλώσεις τους «ΔΩΔΩΝΕΙΑ, 2015».

Οι συντελεστές της παράστασης: Σωτήρης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Βάιος Ρήτας, Ειρήνη Γεωργαντζά, συγγραφέας-σκηνοθέτης: Δημήτρης Ρήτας, μουσική-τραγούδια: Χρήστος Νικολόπουλος, σκηνικά: Πιπίνα Μπατζιάκα, χορηγός: Σχολή οδηγών-Ασφάλειες Απόστολος Δημ. Ρήτας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το