Κόσμος

Ενθρόνιση με το ζόρι για τον εκκεντρικό νέο βασιλιά της Ταϊλάνδης

Τις απαιτούμενες διαδικασίες για την ενθρόνηση του πρίγκιπα Μάχα Βατζιραλονγκόρν στη θέση του νέου βασιλιά της χώρας έχει ξεκινήσει η Ταϊλάνδη με τον κοινοβούλιο της χώρας να τον καλεί από στιγμή σε στίγμή να αναλάβει καθήκοντα, παρότι ο ίδιος το… τρέναρε όσο μπορούσε.

Ο επί μακρόν και πολύ αγαπητός στον λαό της χώρας βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι, πέθανε στις 13 Οκτωβρίου βυθίζοντας την Ταϊλάνδη στο πένθος. Υπήρξε ο μακροβιότερος μονάρχης του πλανήτη.
Παρότι ο πρίγκιπας αναμενόταν να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του, αξιωματούχοι είχαν διαμηνύσει ότι ήθελε να το αναβάλει για τουλάχιστον ένα χρόνο προβάλλοντας ως επίσημη δικαιολογία ότι ήθελε να δώσει στους πολίτες της Ταϊλάνδης χρόνο να θρηνήσουν τον πατέρα του.
Η καθυστέρηση ωστόσο δεν είναι απίθανο να συνδέεται και με τον τρόπο ζωής που είχε, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, επιλέξει, ο πρίγκιπας Μάχα. Μποέμ και κοσμογυρισμένος, λατρεύει τις γυναίκες, τα αεροπλάνα και τα γρήγορα αυτοκίνητα.

Παλαιότερη εμφάνιση του νέου βασιλιά της Ταϊλάνδης
Παλαιότερη εμφάνιση του νέου βασιλιά της Ταϊλάνδης

Ανάμεσα σε άλλες εκκεντρικότητες, είχε δώσει τον τίτλο του πτεράρχου της Βασιλικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης στο σκυλάκι του, τον Φου Φου. Όταν πέρυσι ο σκύλος πέθανε, ακολουθήθηκε πλήρως το τετραήμερο βουδιστικό τελετουργικό, πριν αποτεφρωθεί σε φαντασμαγορική εκδήλωση.
Ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Ταϊλάνδης αναμένει να έχει συνάντηση με τον πρίγκιπα τις επόμενες ημέρες προκειμένου να γίνει η επίσημη πρόσκληση. Μόλις ο πρίγκιπας την αποδεχθεί θα γίνει και η ανακοίνωση της ενθρόνισής του. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα συμβεί αυτό.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το