Αθλητισμός

Αλλαγή σελίδας στον Ολυμπιακό Βόλου – Ενθουσιώδες κλίμα στη Γενική Συνέλευση

Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΠΑΡΚ», πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 με σκοπό τη μετατροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος σε Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (ΠΑΕ). Εγκρίθηκαν ομόφωνα όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ συστάθηκε πενταμελής επιτροπή, η οποία θα «τρέξει» τις διαδικασίες για την σύσταση της ΠΑΕ.
Αρχικά τον λόγο πήρε ο γραμματέας του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Μουρτζίνος, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη του Ολυμπιακού Βόλου για την παρουσία και συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση, ανέφερε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ευχήθηκε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και τη νέα χρονιά.

Ν. Τσεκούρας: Όλοι να βοηθήσουμε τη νέα προσπάθεια
Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του συλλόγου, Νίκο Τσεκούρα, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας τα εξής:
«Εκ μέρους όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θέλω να σας καλωσορίσω στην ιστορική Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου. Και την χαρακτηρίζω ιστορική, γιατί από σήμερα μετά από τρία δύσκολα χρόνια με πολλή προσπάθεια και αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η ομάδα μας ξαναμπαίνει στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας. Το ότι η ομάδα γίνεται ΠΑΕ, όπως καταλαβαίνετε, σημαίνει ότι αλλάζει αυτόματα επίπεδο σε όλους τους τομείς. Θα ήθελα να διευκρινίσω, για μία ακόμη φορά, ότι η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου δεν έχει τη δυνατότητα να προτείνει ή να προκρίνει κάποιον ή κάποιους που επιθυμούν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο και να γίνουν ιδιοκτήτες της ΠΑΕ.
Βέβαια, όπως ορίζει ο νόμος, προτεραιότητα έχουν τα μέλη του συλλόγου στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι στην περυσινή Γενική Συνέλευση είχαμε πει, ότι ηθικά προηγούνται στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου οι άνθρωποι που έχουν βάλει τα χρήματα, προκειμένου η ομάδα να βγει κατηγορία.

Από σήμερα την ευθύνη της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, άρα και της απόφασης για όλα τα θέματα, θα την έχει αυτός που θα πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.
Η διοίκηση του Ερασιτέχνη, πέρα του ότι πρέπει να ορίσει ένα μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της νέας ΠΑΕ, όπως προβλέπεται, δε θα έχει καμία άλλη αρμοδιότητα. Το ότι κάποιος κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα, εάν δε συμβούν δύο σημαντικά πράγματα κατά τη γνώμη μας.
Πρώτον, εάν ο νέος ιδιοκτήτης δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δημιουργήσει μία ομάδα οικονομικά υγιή, γιατί, όπως γνωρίζετε, υπάρχει πλέον αυστηρή παρακολούθηση και αξιολόγηση κάθε δύο μήνες και αυστηρές ποινές, και μία ομάδα ανταγωνιστική, βάσει του ονόματος του Ολυμπιακού Βόλου και όχι απαραίτητα ομάδα πρωταθλητισμού, δε θα μπορέσει να συσπειρώσει τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.
Δεύτερον, εάν όλοι εμείς δεν αγκαλιάσουμε την ομάδα και δε συμπαρασταθούμε σε αυτόν τον άνθρωπο, που κακά τα ψέματα μπαίνει σ’ έναν δύσκολο δρόμο και δε βοηθήσουμε την προσπάθεια του, αγοράζοντας έστω μία μετοχή, έστω ένα εισιτήριο διαρκείας, φέρνοντας μία χορηγία και τέλος με την παρουσία μας στους αγώνες, ας μην ψάχνουμε αλλού τους υπεύθυνους. Θα έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης, αν ο Ολυμπιακός μας ξαναμπεί σε περιπέτειες και να είστε βέβαιοι ότι θα είναι δύσκολη η επιστροφή του.
Σας καλώ όλους να βοηθήσετε τη νέα προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου που ξεκινά σήμερα, για να ξαναδούμε την ομάδα μας σύντομα στη Σούπερ Λιγκ».

Στις 30.000 ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο
Κατόπιν, η διοίκηση του Ερασιτέχνη πρότεινε για πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης τον κ. Παναγιώτη Γιόλα και ως γραμματέα τον Αλέκο Μεταφτσή, με τα μέλη της συνέλευσης να εγκρίνουν ομόφωνα.
Ο Παναγιώτης Γιόλας, ως πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ανέφερε ένα-ένα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία ενέκρινε ομόφωνα το σώμα. Αναλυτικά:
«Μετά την επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες και την πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 είμαστε εδώ για να προβούμε στη σύσταση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας, ώστε η ομάδα να μπει ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ελπίζουμε, η σημερινή μέρα να είναι ο φάρος και ο οδηγός για τις νέες επιτυχίες της ομάδας. Σ’ αυτό το σημείο, αν και ένας πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης δεν τοποθετείται, επειδή έχω την έγκριση του ανθρώπου (σ.σ. Ευριπίδη Τσιμπανάκου) που ηθικά και ενδεχομένως δικαιωματικά, καθότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έτρεξε τα θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος με επιτυχία, να αναφέρω ότι είναι άμεσα ενδιαφερόμενος και πιστεύω ότι αποδέχεστε το ενδιαφέρον του.
Τρίτο θέμα είναι ο καθορισμός ύψους μετοχικού κεφαλαίου και η τιμή μετοχής. Με εισήγησή του το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει να οριστεί στις 30.000 ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο και η τιμή μετοχής να οριστεί στα 30 ευρώ. Συνολικά θα εκδοθούν 1000 ονομαστικές μετοχές.
Τέταρτο θέμα ορισμός ονομασίας τίτλου της υπό σύστασης ΠΑΕ. Μετά από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου προτείνεται ο διακριτικός τίτλος της υπό σύστασης ΠΑΕ να είναι «Ολυμπιακός Βόλου 1937 ΠΑΕ» και στα αγγλικά «Olympiakos Volou FC».
Το πέμπτο θέμα, η σύσταση πενταμελούς επιτροπής, αφορά υποχρέωση ώστε να προχωρήσει η σύσταση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας και το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει τα άτομα που θα αποτελέσουν την πενταμελή επιτροπή να είναι τα εξής: Αλέξανδρος Μεταφτσής, Πολυχρόνης Ζάχος,, Απόστολος Έξαρχος, Νικόλαος Φουντούλης και Δημήτριος Πέγιος.
Η πενταμελής επιτροπή, που ομόφωνα εγκρίθηκε, θα προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να συσταθεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937».

Ε. Τσιμπανάκος: Θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να αναλάβει μαζί με συνεργάτες του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της υπό σύσταση ΠΑΕ, τονίζοντας για μια ακόμη φορά πως «το τσουνάμι δεν γυρίζει πίσω». Αναλυτικά:
«Με την παρουσία σας δείχνετε, για μία ακόμη φορά, πόσο μεγάλη είναι η δυναμική του Ολυμπιακού Βόλου. Όπως τονίζω συνεχώς, το «τσουνάμι» δεν γυρίζει πίσω. Θα προσπαθήσω, με τη βοήθεια και τη δική σας, να τρέξω αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός Βόλου μπαίνει ξανά σε επαγγελματικές κατηγορίες μετά από τρία χρόνια και ύστερα από δύο διαλύσεις τα τελευταία εννέα χρόνια. Χαίρομαι που βλέπω σήμερα ανθρώπους που αγαπούν τον Ολυμπιακό, όπως είναι ο Ιάσονας Αποστολάκης, ένα άτομο που αποδεικνύει πως είναι Ολυμπιακός και βρίσκεται εδώ και μετά τις εκλογές. Γιατί κάποιοι εξαφανίζονται… Τον Γιάννη Κουφιδάκη, που έχει «ματώσει» για τον Ολυμπιακό, τον Ιάσονα Χατζή, τον Θανάση Χαρμάνη και πολλούς άλλους, για να μην παραλείψω κάποιον. Τους ευχαριστώ, γιατί δείχνουν ότι έχουν μία ταυτότητα και ένα επίπεδο, ως άνθρωποι στην κοινωνία που ζούμε. Δεν αλλάζουν τις ιδιαιτερότητες, το σήμερα με το αύριο

Είμαι ένας από αυτούς που ενδιαφέρεται για την ομάδα και θέλουμε, μαζί με κάποιους φίλους και συνεργάτες, οι οποίοι θα ανακοινωθούν, μόλις ολοκληρωθεί η σύσταση της ΠΑΕ, να πάρουμε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Μπορεί να πάρουμε εμείς τις μετοχές, αλλά εσείς είστε ο Ολυμπιακός Βόλου. Αν δεν με θέλετε, θα φύγω.
Θα είμαι, όμως, εδώ για σας και αυτό που θα πω είναι, ότι το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να στηρίζετε όποιον βρίσκεται στον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό που θα τονίσω με σιγουριά είναι, ότι τεχνοκρατικά και οικονομικά θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν από ενάμιση χρόνο με πολύ κόπο και χρήμα. Πιστεύω, ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Ολυμπιακός Βόλου για πάντα. Δεν αλλάζουμε…»

Θ. Χαρμάνης: Ακόμη πιο ψηλά με υγιή τρόπο και θεμιτά μέσα
Στη Γενική Συνέλευση μίλησε και ο δικηγόρος και μέλος του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάσης Χαρμάνης, ο οποίος προέτρεψε τους φιλάθλους της ομάδας να στηρίξουν την ομάδα στην επιστροφή της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ευχήθηκε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Αναλυτικά:
«Κάποτε στις 12 Απριλίου 2012, όταν 10.000 από σας μαζεύτηκαν στην οδό Δημητριάδος, ακούσατε την προτροπή μου στα δύσκολα χρόνια, γι’ αυτό και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Η προτροπή μου έλεγε: «Μας έσβησαν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη με τον αναλυτικό αυτό τρόπο, σβήστε τους και εσείς από τον πολιτικό». Και του σβήσατε… Ως μέλος του Ολυμπιακού Βόλου από την ηλικία των πέντε ετών, εγώ δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν τον Ολυμπιακό Βόλου έκτο παιδί μου, σας λέω, όμως, ότι αισθάνομαι πραγματικά τη μεγάλη υποχρέωση να ευχαριστήσω αυτή τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου. Απέδειξαν αυτοί οι άνθρωποι ότι μόνο ερασιτέχνες δεν είναι. Γιατί οι δήθεν επαγγελματίες παράγοντες απέτυχαν.
Υλοποίησαν και πραγματοποίησαν το όνειρό μας, που ήταν να πάμε ξανά εκεί που ανήκουμε. Να γίνουμε, δηλαδή, μία επαγγελματική ομάδα. Είναι μία ιστορική μέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου, μετά από μία πολύπαθη ιστορία και όσα υπέστη η ομάδα, με τεράστιες αδικίες – και επιτρέψτε μου να σας πω γιατί νομιμοποιούμε ως δικηγόρος – υπέστη πολιτική δίωξη, την οποία αναγνώρισε αυτή η αμαρτωλή ΕΠΟ. Μετά από αυτές τις αδικίες, φτάνει η στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι, με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διέθεταν, αλλά με το μεγαλείο της ψυχής τους, έκαναν ξανά τον Ολυμπιακό Βόλου επαγγελματική ομάδα. Εύχομαι όλοι μας, όσο μπορεί ο καθένας, να βοηθήσουμε, ώστε να δούμε τον Ολυμπιακό Βόλου ακόμη πιο ψηλά. Αυτή τη φορά, όμως, με τρόπο υγιή και με θεμιτά αγωνιστικά μέσα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το