Πολιτισμός

Ενθουσίασαν οι Χορευτικές Ομάδες Παιδιών και Εφήβων σε συνάντηση στο ανοιχτό θέατρο Νέας Ιωνίας

Με μεγάλη επιτυχία παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κατάμεστο Ανοιχτό Θέατρο Νέας Ιωνίας, η 12η Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων Παιδιών και Εφήβων με τίτλο «Αη – Γιάννης Κληδονάρης, Θεριστής και Λαμπαδιάρης». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Όλα τα χορευτικά καταχειροκροτήθηκαν από τους παραβρισκόμενους, καθώς έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στη βραδιά, με τους παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν.
Να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός της παιδικής χορευτικής ομάδας του Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι», οι αντίστοιχες ομάδες της Κρητικής Αδελφότητας «Το Αρκάδι», του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακών, του Πολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νεοχώρι» Πηλίου.
Οι χορευτικές ομάδες παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία δρώμενα του θερισμού, της μαντικής και των βοτάνων, του Κλήδονα και του ανάμματος των «αφανών».
Παράλληλα τραγούδησαν και χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Υπεύθυνοι χοροδιδάσκαλοι ήταν οι Χρήστου Βιργινία, Μάντζαρη Μαρία και Γιαννιός Αποστόλης.

Για την πετυχημένη συνάντηση των χορευτικών ομάδων όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια και ευχήθηκαν να επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι» ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1988 από Μικρασιάτες πρόσφυγες, πρώτης και δεύτερης γενιάς Εγγλεζονησιωτών, που ήρθαν στον Βόλο το 1922 και εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιωνία Νομού Μαγνησίας το 1924. Σκοπός και στόχοι του Συλλόγου είναι η διατήρηση, διάσωση, μεταλαμπάδευση και γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού των αλησμόνητων πατρίδων της Μικράς Ασίας στις νεότερες γενιές.
Να αναφερθεί ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι» τον Ιανουάριο που μας πέρασε συμπλήρωσε 30 χρόνια δράσης και πολιτιστικής δημιουργίας στη Μαγνησία και όχι μόνο. Στους σκοπούς και τους στόχους του Συλλόγου είναι η διατήρηση, η διάσωση, η μεταλαμπάδευση και η γνώση της μεγάλης ιστορίας, αλλά και του πολιτισμού των αλησμόνητων πατρίδων της Μικράς Ασίας στις νεότερες γενιές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το