Τοπικά

Εντεταγμένος και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κυκλικός κόμβος του Δήμου Βόλου

Ανακοίνωση με την οποία δηλώνει πως ο κυκλικός κόμβος του Δήμου Βόλου είναι εντεταγμένος και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εξέδωσε η Περιφεριακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με αφορμή δημοσιεύματα που αναπαράγονται και εμπλέκουν απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προς αποφυγή παρεξηγήσεων επισημαίνονται τα εξής:

Πρώτον, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέταξε στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης μεταξύ πολλών έργων του Δήμου Βόλου και την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως και Μαιάνδρου, ύψους 311.000 ευρώ, αρκετούς μήνες πριν.

Δεύτερον, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής είναι ένα αυτοτελές και ανεξάρτητο νομικό όργανο το οποίο απαρτίζεται από πενταμελές Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ένας εκπρόσωπος του ΤΕΕ, ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας, ένας εκπρόσωπος του ΣΑΔΑΣ (κεντρικός φορέας Αρχιτεκτονικής) και ένας εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου.

Στις αποφάσεις που λαμβάνονται ουδεμία εμπλοκή έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά ούτε και οι λοιποί φορείς παρά μόνο οι συμμετάσχοντες επιστήμονες στο εν λόγω όργανο.

Σημειωτέον και παρενθετικά αναφέρουμε ότι, η γνωμοδότηση (την οποία σας επισυνάπτουμε) για τον κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως – Μαιάνδρου – Μερκούρη – Καζανάκι στη Ν. Ιωνία είναι αρνητική σε ότι αφορά τα 4 μέλη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, ενώ παράλληλα η εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου δεν πήρε θετική θέση, αλλά ζήτησε την αναβολή προκειμένου να προσκομιστούν συμπληρωματικά έγγραφα.

Ωστόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας ως πολιτικό όργανο διατυπώνει όπως είναι αυτονόητο την επιθυμία της, να εκτελεστεί ένα έργο, που η ίδια ενέταξε, μετά από πρόταση του Δήμου Βόλου, εφόσον συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις.

Εν κατακλείδι, με σεβασμό και εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και την τεχνοκρατική τους θέση διαφοροποιούμε την πολιτική μας  θέση από την εν λόγω γνωμοδότηση και δηλώνουμε ως πολιτικό όργανο ότι, εφόσον πληρούνται όλες οι νόμιμες προδιαγραφές, τασσόμεθα υπέρ του έργου.

Την διευκρίνιση αυτή την θεωρούμε επιβεβλημένη, διότι η διασπορά διχόνοιας και η εσκεμμένη σύγχυση, ως προς τη σχετική γνωμοδότηση, μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν εκεί που δε χωρούν. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έργα που αναβαθμίζουν τον τόπο, όπως και έμπρακτα το έχει αποδείξει”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το