Τοπικά

Έντεκα συλλήψεις για ναρκωτικά σε 10 μέρες στη Θεσσαλία

Στο πλαίσιο καταπολέμησης της διάδοσης των ναρκωτικών, συνεχίζονται καθημερινά οι έλεγχοι στη Θεσσαλία.
Κατά το τελευταίο 10ήμερο και συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 16 έως και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 10 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, περίπου 550 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες MDMA βάρους 214,75 γραμμαρίων και ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας TUCIBI (2CB) βάρους 44,47 γραμμαρίων.
Επιπλέον, συνελήφθησαν 11 άτομα σε περιοχές της Θεσσαλίας, σε δέκα διαφορετικές περιπτώσεις, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν, κατά περίπτωση:
Νομός Λάρισας: Ημεδαπός, στις 16 Οκτωβρίου το απόγευμα στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 1,7 γραμμαρίων, ημεδαπός, στις 17 Οκτωβρίου το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία χάρτινη συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη, βάρους 1,1 γραμμαρίων, ημεδαπός, τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου σε περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας/ Ο.Π.Κ.Ε. Λάρισας, διότι αντιλαμβανόμενος την προσέγγιση των αστυνομικών για έλεγχο, απέρριψε στο έδαφος ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 0,42 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε, ημεδαπός, το απόγευμα της 19ης Οκτωβρίου σε περιοχή του Τυρνάβου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν πέντε νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 4,2 γραμμαρίων.
Επίσης στις 21 Οκτωβρίου το βράδυ, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας/Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού, ενώ, τέλος, συνελήφθη τις μεταμεσονύχτιες ώρες της 23ης Οκτωβρίου ημεδαπός, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας/Ο.Π.Κ.Ε. Λάρισας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους 0,63 γραμμαρίων.
Στον Νομό Μαγνησίας το ίδιο διάστημα έγιναν τρεις συλλήψεις και συγκεκριμένα: Το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου συνελήφθη στον Βόλο ημεδαπός από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου/Ο.Π.Κ.Ε. Βόλου, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο όπου επέβαινε, κατελήφθη να κατέχει τρεις νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 53,64 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου, επίσης στον Βόλο, συνελήφθη ημεδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, διότι σε διενεργηθείσα έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,34 γραμμαρίων, ενώ το μεσημέρι της 24ης Οκτωβρίου συνελήφθη ημεδαπός, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου/Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., για παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων, διότι, κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 0,18 γραμμαρίων και ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.
Τέλος, στα Τρίκαλα το μεσημέρι της 23ης Οκτωβρίου συνελήφθη ημεδαπός από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Τρικάλων, διότι, κατά τον έλεγχο, κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης, σε μορφή σκόνης, βάρους 20 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών παραμένει σταθερά μεταξύ των προτεραιοτήτων των αστυνομικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλη τη Θεσσαλία, αναφέρει ανακοίνωση της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλ. Τσίπρας – Ζ. Ζάεφ βράβευσαν τον Μ. Νίμιτς – Έκκληση σε όλους «να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Στον Μάθιου Νίμιτς, τον Ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ονοματολογικό (1994-2019) απονεμήθηκε το πρώτο…

17 Ιουνίου 2024

Βραζιλία: Καθιερώνεται η “Εθνική Ημέρα του Έλληνα Μετανάστη”

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, ο…

17 Ιουνίου 2024

Καιρός: Ανησυχία για τον συνδυασμό Hot-Dry-Windy – Συναγερμός για δασικές πυρκαγιές

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού…

17 Ιουνίου 2024

Νεκρή αρκούδα 300 κιλών σε τροχαίο στην Καστοριά

Αυτοκίνητο παρέσυρε αρκούδα στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Νεστορίου, με συνέπεια το ζώο να τραυματιστεί…

17 Ιουνίου 2024

Παλιοσπύρου για Λύτρα: «Το να έχει κάποιος ένα πολύ καλό επάγγελμα, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι κακοποιητής»

Αποστάσεις από τον Απόστολο Λύτρα πήρε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, ο οποίος ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε τη…

17 Ιουνίου 2024

Υγειονομικό υλικό για το Αγροτικό Ιατρείο Τσαγκαράδας προσέφεραν οι Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης

Χρήσιμο υγειονομικό υλικό για την λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Τσαγκαράδας, παρέδωσαν σήμερα στον Δήμο Ζαγοράς…

17 Ιουνίου 2024