Τοπικά

Έντεκα νέα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων της Μαγνησίας 

Ελαφρά αύξηση σημείωσαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση χθες τα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας καταγράφηκαν εννιά κρούσματα από έξι που ήταν χθες, από τα οποία τα δύο αφορούσαν εκπαιδευτικούς.
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καταγράφηκαν δύο κρούσματα, ένα σε μαθητή και ένα σε καθηγητή.
Συνολικά έντεκα κρούσματα αναφέρθηκαν χθες στα σχολεία της Μαγνησίας, ενώ προχθές ήταν δώδεκα.
Ο εντοπισμός των κρουσμάτων γίνεται μέσα από τα αυτοδιαγωστικά τεστ για τους μαθητές και τα rapid test για τους ανεμβολίαστους καθηγητές.
Για να κλείσει ένα τμήμα, θα πρέπει να νοσήσει το 50% συν ένας μαθητής ενός τμήματος.

Όταν ένας μαθητής ή μέλος του προσωπικού βρεθεί θετικό στον ιό, τότε σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας γίνονται τα εξής: Ο γονέας/κηδεμόνας του μαθητή ή το μέλος του προσωπικού ενημερώνει άμεσα τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 της σχολικής μονάδας ή/και τον διευθυντή της σχολικής μονάδας για το θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ για COVID-19. Ο υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 του σχολείου, μεταξύ άλλων: επικοινωνεί με τις οικογένειες των παιδιών του τμήματος στο οποίο φοιτά ο μαθητής, με την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης και με την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, και φροντίζει να γίνει ενδελεχής καθαρισμός και τοπική εφαρμογή απολυμαντικού στις επιφάνειες των χώρων του σχολείου όπου κινήθηκε το κρούσμα. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ για συνδρομή στην επιδημιολογική διερεύνηση και εκτίμηση κινδύνου, εάν αυτή χρειαστεί. Επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 πρέπει να απομακρυνθεί από το σχολείο και να παραμείνει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός) καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος (π.χ. περίπατοι ή παιχνίδι έξω, συναντήσεις κλπ.). Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται κάθε επαφή με ευάλωτα άτομα και να λαμβάνονται συστηματικά μέτρα προφύλαξης κατά την επαφή του με τα άτομα που διαμένουν μαζί του στην ίδια κατοικία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το