Τοπικά

Εντατικοί έλεγχοι του Λιμεναρχείου Βόλου από ξηράς και θαλάσσης

Συνολικά 172 έλεγχοι σε ταχύπλοα σκάφη και σε εκμισθούμενα μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής, διενεργήθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, με τα πλωτά και χερσαία μέσα της υπηρεσία, τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν 21 παραβάσεις του Γενικού Κανονισμού Λιμένα «Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής», σχετικά με εφόδια, στοιχεία, επιβαίνοντες, και 28 παραβάσεις λοιπών Γενικών Κανονισμών Λιμένα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε μία παράβαση σε ανασφάλιστο ταχύπλοο σκάφος. Από το Λιμεναρχείο έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Κατά τη διενέργεια των ελέγχων πραγματοποιήθηκαν 46 έλεγχοι αλκοτέστ σε χειριστές και κυβερνήτες ταχύπλοων σκαφών με αρνητικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, «εν όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των λουομένων στην θάλασσα και την ασφάλεια ναυσιπλοϊας γενικότερα, αλλά και στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης της περιοχής δικαιοδοσίας της διενεργεί εντατικές, τακτικές και έκτακτες περιπολίες επιβάλλοντας κυρώσεις όπου απαιτείται».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το