Τοπικά

Εντατικοί έλεγχοι για παράνομη στάθμευση σε Δημητριάδος, Ιάσονος και πεζόδρομους “Θ”

SANYO DIGITAL CAMERA

Στη διενέργεια εντατικών ελέγχων για παράνομη στάθμευση στις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος, καθώς και στους πεζόδρομους προχώρησε και χθες η Δημοτική Αστυνομία Βόλου, με τη διαπίστωση να είναι ότι οι περισσότεροι οδηγοί συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπαλλήλων. Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο Παρασκευή και από την ερχόμενη εβδομάδα θα διενεργούνται σε κανονικούς ρυθμούς από το μειωμένο προσωπικό των πέντε υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι εντατικοί έλεγχοι των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου στο κέντρο της πόλης διενεργούνται για περιπτώσεις στάθμευσης σε λεωφορειόδρομο, φορτοεκφόρτωσης εκτός ωραρίου, παράνομης στάσης και στάθμευσης, για στάθμευση σε πεζοδρόμους και σε αντίστοιχη σε διπλή σειρά.

Να αναφερθεί ότι το ύψος των προστίμων για τις προαναφερθείσες παραβάσεις κυμαίνεται σύμφωνα με τον Δήμο Βόλου μεταξύ 40 και 80 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, οι εντατικοί έλεγχοι στις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος, καθώς και στους πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης θα συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς σε καθημερινή βάση μέχρι και αύριο Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, καθώς και σε ορισμένα απογεύματα.

Από την ερχόμενη εβδομάδα οι έλεγχοι για τις προαναφερόμενες παραβάσεις στο κέντρο του Βόλου και σε πεζόδρομους θα διενεργούνται σε κανονικούς ρυθμούς από το μειωμένο προσωπικό των πέντε υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, τη χθεσινή δεύτερη μέρα διενέργειας των εντατικών ελέγχων στο κέντρο της πόλης οι περισσότεροι οδηγοί έδειξαν να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και να τηρούν τις προβλεπόμενες διατάξεις του ισχύοντος κανονισμού.

Από τη Δημοτική Αρχή Βόλου προκύπτει ότι στις περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπιστώνονται παραβάσεις οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας προχωρούν πρώτα σε συστάσεις προς τους παραβάτες οδηγούς με άμεση την απομάκρυνση του παρανόμως σταθμευμένου οχήματος και μόνο αν δεν συμμορφώνονται οι οδηγοί βεβαιώνονται παραβάσεις και επιβάλλονται πρόστιμα.

Τέλος, ο Δήμος Βόλου απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και τις διατάξεις του ισχύοντος κανονισμού για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Βόλου, προκειμένου να μην προκύπτουν προβλήματα και να μη βεβαιώνονται πρόστιμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το