Τοπικά

Ενστάσεις για εκμετάλλευση δασών οξιάς στο Πήλιο

Σοβαρές ενστάσεις για το θέμα εκμίσθωσης της εκμετάλλευσης των δασικών συστάδων οξιάς για την περίοδο 2016-2020 των δασών Οξιάς Αγ. Λαυρεντίου και Μακρινίτσας εξέφρασε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συζήτηση και λήψη απόφασης.

Ουσιαστικά τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής καλούνταν να εγκρίνουν τα πρακτικά της πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση της εκμετάλλευσης των δασικών συστάδων οξιάς για την περίοδο 2016-2020 του δάσους Αγ. Λαυρεντίου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη «Μελέτη Διαχείρισης Δάσους Οξιάς Αγ. Λαυρεντίου Δ.Ε. Αρτέμιδας», καθώς και τα πρακτικά της πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση της εκμετάλλευσης των δασικών συστάδων οξιάς για την περίοδο 2016-2020 του δάσους Μακρινίτσας, σύμφωνα με την εγκεκριμένη «Μελέτη Διαχείρισης Δάσους Οξιάς Μακρινίτσας».

Η κ. Οικονόμου αρχικά άσκησε κριτική στον πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχο Οικονομικών Ανδρ. Ζέρβα, λέγοντας πως «δεν υπήρχε πραγματική ανάγκη για σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης για τα δάση. Περνάτε βιαστικά σοβαρά θέματα με συνεχείς έκτακτες συνεδριάσεις, χωρίς να προλάβουμε να ενημερωθούμε» προσέθεσε.

Σχετικά με τη δημοπρασία για τα δάση η κ. Οικονόμου εξέφρασε ενστάσεις για τους νέους όρους που συμπεριλήφθηκαν στη διακήρυξη, ζητώντας να ενημερωθεί για τους λόγους που η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι τόσα χρόνια. «Πρόκειται για σοβαρό ζήτημα και θα θέλαμε να ξέρουμε αν υπάρχει σχετικό έγγραφο του Δασαρχείου» συμπλήρωσε.
Τελικά, μετά από πρόταση του Ανδρ. Ζέρβα η συζήτηση των δυο θεμάτων αναβλήθηκε και θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία πιθανότατα θα γίνει την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου.

Να αναφερθεί ότι και για τις δυο δημοπρασίες μειοδότρια αναδείχτηκε η κ. Φέτα Ευγκένα, η οποία προσέφερε το ποσό των 20,10 ευρώ/κ.μ. για καυσόξυλα και 23,30 ευρώ/κ.μ. για χρήσιμη ξυλεία (συνολική προσφορά 43,40 ευρώ/κ.μ.) για μίσθωμα και σύμφωνα με το άρθρο 6 των όρων της διακήρυξης με την εγγύηση του κ. Εγνατιάδη Δημητρίου του Ιωάννη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το