Τοπικά

Ένσταση κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Κανονισμό Άρδευσης

dromoi-synergasias

Ένσταση κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου σχετικά με την έγκριση του Κανονισμού Άρδευσης, κατέθεσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, ο επικεφαλής της παράταξης “Δρόμοι Συνεργασίας” Μαργ. Πατσιαντάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Γαργάλας και Ι. Αποστολάκης, υποστηρίζοντας οτι η απόφαση στερείται νομιμότητας.
Στο κείμενο της ένστασης γίνεται αναφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθη η απόφαση για την έγκριση του Κανονισμού Άρδευσης, στην επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στις 13 Μαρτίου, όπως και στην αιφνιδιαστική εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται οτι “υπήρξε μεθόδευση της εισαγωγής του θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγοντος κατά παράβαση του ν. 3852/2010, υπήρξε ελλιπής έως ανύπαρκτη ενημέρωση του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου όσον αφορά το θέμα αυτό και συνεπώς αδυναμία ουσιαστικής συζήτησής του και λήψης ορθής απόφασης”.
Επίσης, τονίζεται οτι θα έρεπε να είχε λειτουργήσει η θεσμοθετημένη Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου με συμμετοχή των Αγροτικών Συλλόγων, Αγροτικών Συνεταιρισμών, του ΤΕΕ Μαγνησίας, Κινήσεις Πολιτών, Περιβαλλοντικών Οργανώσεων που θα παρείχε πολύτιμες γνωμοδοτικού περιεχομένου παρατηρήσεις και στο πνεύμα εφαρμογής του ισχύοντος νόμου. “Το δεδομένο ότι η Δημοτική Αρχή, κινούμενη έξω και από το πνεύμα του Ν.3852/2010, δεν παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο οποιοδήποτε στοιχείο που να τεκμηριώνει τον απαιτούμενο, στα πλαίσια της διαβούλευσης, διάλογο, με συνέπεια την αδυναμία ουσιαστικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθιστά τη προσβαλλόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου άκυρη”.

Τέλος, επισημαίνεται οτι η απόφαση καθίσταται άκυρη καθώς εγκρίνει κανονισμό άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ χωρίς να έχει η ίδια την αρμοδιότητα και άρα τη δυνατότητα να εφαρμόσει. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2013 εγκρίνεται αποκλειστικά και μόνο “η μεταφορά της αρμοδιότητας από το Δήμο Βόλου στη ΔΕΥΑΜΒ της βεβαίωσης και είσπραξης από 1-1-2013 και στο εξής των τελών και δικαιωμάτων άρδευσης των πρώην Δήμων που συνενώθηκαν με το Ν. 3852/2010 και αποτελούν τον ενιαίο Δήμο Βόλου”και όχι η μεταφορά του συνόλου της αρμοδιότητας της άρδευσης, η οποία εξακολουθεί να ανήκει στο Δήμο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το