Ελλάδα

Ενστάσεις κατά ΕΟΠΥΥ από γιατρούς της Αθήνας για πρόστιμα – φωτιά

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εδώ και καιρό είχε διαμαρτυρηθεί στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι επιβλήθηκαν υψηλά πρόστιμα σε γιατρούς για παλαιότερα έτη, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί εάν επρόκειτο για παρατυπίες ή για απλά λάθη. Γι αυτό και ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να υποβάλουν ενστάσεις στον ΕΟΠΥΥ και θα έχουν τη στήριξη του Συλλόγου.

Όπως σημειώνουν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών: «Θα σταθούμε αρωγοί σε εκείνους που επιτέλεσαν το καθήκον τους, αλλά και αυστηροί με εκείνους τους ελάχιστους, εφόσον πράγματι υπάρχουν, εξ ημών, που συστηματικά παραβίασαν ενδεχόμενα το ιατρικό τους καθήκον».

Πρόστιμα φωτιά
Η ιατρική κοινότητα είναι ανάστατη εδώ και καιρό, όταν άρχισαν να καταφθάνουν τα σημειώματα του ΕΟΠΥΥ με πρόστιμα που αφορούσαν λάθη σε συνταγογράφηση ακόμη και τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του Οργανισμού και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, πριν ακόμη οι γιατροί μάθουν ουσιαστικά το σύστημα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αλλεπάλληλες επιστολές του είχε ζητήσει από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναστείλει τα πρόστιμα. Φαίνεται ωστόσο ότι λύση δε βρέθηκε γι αυτό και καλεί τα μέλη του να υποβάλουν ενστάσεις στον ΕΟΠΥΥ.

Ταυτόχρονα ο ΙΣΑ προτίθεται να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες ενώ έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας τη δημιουργία επιτροπής με την συμμετοχή του ΙΣΑ και του ΕΟΠΥΥ η οποία θα διερευνά τις υποθέσεις παραβιάσεων στη συνταγογράφηση πριν επιβληθούν τα πρόστιμα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το