Τοπικά

Ενστάσεις για την εκμίσθωση τριών καταστημάτων στο πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων ως ενιαίος χώρος

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η τροποποίηση της απόφασης για την εκμίσθωση των τριών καταστημάτων στο ισόγειο του πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων. Μετά την τροποποίηση, τα τρία καταστήματα θα μπορούν να εκμισθωθούν ως ενιαίος χώρος κι όχι ως τρία διαφορετικά. Τους λόγους που οδήγησαν στην παραπάνω τροποποίηση ζήτησαν να μάθουν οι αντιπολιτεύσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός για το πώς θα αξιοποιηθούν τα καταστήματα στο ισόγειο του πάρκινγκ; Δεν υπάρχει τιμή εκκίνησης στην εισήγηση. Δεν θα έπρεπε να ξέρουμε σε τι έσοδα προσβλέπει ο Δήμος» διερωτήθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης.
Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου Ανδρέας Ζέρβας είπε ότι πολλοί επιχειρηματίες τηλεφώνησαν στο Τμήμα Ακίνητης Περιουσίας και ζήτησαν να δοθούν ενιαία τα καταστήματα καθώς ήθελαν περισσότερα τετραγωνικά για τις επιχειρήσεις τους. Αναφορικά με την τιμή εκκίνησης της εκμίσθωσης και τους όρους διεξαγωγής της δημοπρασίας, ο κ. Ζέρβας είπε ότι θα έρθουν προς συζήτηση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την ερχόμενη Δευτέρα.

«Το έργο για το πάρκινγκ βρίσκεται εν εξελίξει όπως και η διοικητική πράξη που το συνοδεύει. Έτσι θεωρούμε ότι ο διαγωνισμός ενέχει μεγάλο ρίσκο. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα ψηφίζουμε κατά» δήλωσε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα.
Ο Λεωνίδας Μαυρογιάννης από την παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» σχολίασε ότι από τη μία έρχεται προς έγκριση η μίσθωση ξεχωριστά και τώρα, με την τροποποίηση της απόφασης, φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα από τη δημοτική αρχή.
Ο Απ. Ριζόπουλος από τη ΛΑΣ Βόλου δήλωσε ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως θα γίνει εκμίσθωση όλων των καταστημάτων σε έναν επιχειρηματία. «Μας φαίνεται φωτογραφική η εισήγηση και νομίζουμε ότι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός. Έπρεπε να γίνει διαγωνισμός για να δοθεί η δυνατότητα και σε μικρότερους επαγγελματίες να ανοίξουν εκεί την επιχείρησή τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ένταση για την παραχώρηση δημοτικού χώρου στη Νέα Αγχίαλο
Στιγμή έντασης επικράτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ήρθε προς έγκριση η παραχώρηση της αίθουσας «Στέκι Δημοτών» Νέας Αγχιάλου στον Πολιτιστικό & Αθλητικό Σύλλογο Νέας Αγχιάλου “Η Νέα Αγχίαλος” καθώς εκπρόσωποι παρατάξεων της αντιπολίτευσης ανέφεραν κατά τη συνεδρίαση ότι υπάρχει αίτημα και από άλλον σύλλογο που ενδιαφέρεται για τον ίδιο χώρο.
Ειδικότερα, ο κ. Θεολόγος Διαμαντένιας από την παράταξη «Βόλος Έξυπνη Πόλη» ζήτησε να ενημερωθεί πως αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τα αιτήματα που υπάρχουν για τον ίδιο χώρο από άλλους συλλόγους.
«Δεν υπάρχει άλλο αίτημα. Αν έρθει θα εξετάσουμε τη διαθεσιμότητα των χώρων. Δεν υπάρχει σύλλογος που να έχει ζητήσει χώρο και να του έχουμε πει όχι» απάντησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι υπάρχει αίτημα από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Αγχιάλου με τον κ. Ζέρβα να του απαντά ότι πρέπει να γίνει έγγραφο αίτημα και πως μέχρι την Πέμπτη δεν υπήρχε κανένα αίτημα για τον παραπάνω χώρο.
Η κ. Καπούλα ζήτησε να υπάρξει παράταση στην κατάθεση των αιτημάτων καθώς υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλον σύλλογο. Ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε από την πλευρά του ότι δεν πρέπει να υπάρξει προνομιακή μεταχείριση σε έναν μόνο σύλλογο.
Για «χαϊδεμένο σύλλογο της δημοτικής αρχής» έκανε λόγο ο κ. Διαμαντένιας. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο χώρος είναι μεγάλος και μπορεί να είναι εκμεταλλεύσιμος και από άλλους συλλόγους. Η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού Τοκαλή ανέφερε ότι οι άλλοι σύλλογοι στην περιοχή έχουν τους δικούς τους χώρους. «Έγινε θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης. Δεν μου έχει πει ποτέ σύλλογος ότι έχει θέμα έδρας. Για πρώτη φορά κάνει αίτημα ένας σύλλογος και το κάνετε θέμα. Παραχωρούμε τον χώρο δημοκρατικά» δήλωσε. «Σας έχει φάει η δημοκρατία» σχολίασε ο κ. Διαμαντένιας.

Ακολούθησε ένταση και ο κ. Μουλάς κατέβασε τα μικρόφωνα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μπορέσουν να τοποθετηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων.
Ο κ. Ριζόπουλος πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα. «Μέχρι την ώρα που πέρασε το θέμα από το τοπικό συμβούλιο δεν υπήρχε άλλη αίτηση» επανέλαβε ο κ. Ζέρβας.
Αρνητικά ψήφισε η κ. Καπούλα όπως και ο κ. Αποστολάκης, θετικά ο κ. Παπαδούλης και λευκό ο κ. Ριζόπουλος.

Στο μεταξύ, την απόσυρση θεμάτων σχετικά με την έγκριση αποζημίωσης για οικόπεδα ζήτησε η κ. Καπούλα καθώς, όπως είπε η εισήγηση δεν πληροί τα κριτήρια του νόμου για να προχωρήσει ο Δήμος στην αποζημίωση, και ο κ. Παπαδούλης επισημαίνοντας ότι δεν έχει γίνει διοικητική αναγνώριση των δικαιούχων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Σταυρίδης απάντησε ότι οι ιδιοκτήτες έχουν υποβάλει αιτήσεις και ο Δήμος τους οφείλει 900 ευρώ. Αρνητικά ψήφισαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με εξαίρεση τον κ.Ριζόπουλο που ψήφισε λευκό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το