Τοπικά

Ενωτική Δημοτική Κίνηση κατά δημάρχου Αλμυρού

ALMYROS

«Αυταρχισμό, ευθυνοφοβία και ανευθυνότητα» καταλογίζει στη Δημοτική Αρχή Αλμυρού, ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης κ. Νίκος Τσανής.
«Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι μάσκες έπεσαν», υποστηρίζει ο ίδιος και αναφέρεται στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να δεσμεύσει τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ για χρέη προς τον Δήμο ύψους 1,8 εκατομμυρίου ευρώ. Η απόφαση ανακλήθηκε μετά από έντονες αντιδράσεις.
«Η Δημοτική Αρχή του Αλμυρού μετά την γενική κατακραυγή και τη γελοιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου με τη δέσμευση-κατάσχεση λογαριασμών (μέχρι και της ΔΕΥΑΑΛ) αποφάσισε να αρθεί η δέσμευση-κατάσχεση λογαριασμών μόνο για την υπηρεσία ύδρευσης Χωρίς καμιά αιτιολόγηση αρνήθηκε να δεχθεί την πρόταση που κατέθεσε η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» και υποστήριξαν οι παρατάξεις «Δημοτική Πρωτοβουλία», «Δυναμικά Μπροστά» και «Λαϊκή Συσπείρωση» να αρθούν όχι μόνο οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις-κατασχέσεις που αφορούν στη ΔΕΥΑΑΛ, αλλά και όλες οι άλλες που αφορούν δημότες του Δήμου μας γιατί έγιναν με αυθαίρετο τρόπο.
Η Δημοτική Αρχή κρύβεται πίσω από την αυθαιρεσία και την πλημμελή άσκηση καθηκόντων συγκεκριμένων υπαλλήλων και συγκαλύπτει ότι:
– Υπάρχουν αδικίες και αμφισβητούμενες χρεώσεις (τις γνωρίζει), οι οποίες μετετράπησαν και σε δεσμεύσεις/κατασχέσεις λογαριασμών,
– οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις/κατασχέσεις λογαριασμών δεν έγιναν με κριτήριο τον κίνδυνο παραγραφής οφειλών προς τον Δήμο (όπως έπραξαν για παράδειγμα άλλοι δήμοι) ούτε αφορούν όλους τους οφειλέτες, αλλά καθορίστηκαν με αυθαίρετο τρόπο,
– δρουν σε βάρος των δημοτών στο όνομα της νομιμότητας, την οποία οι ίδιοι παραβιάζουν», τονίζει.
Η Δημοτική Αρχή σύμφωνα με τον κ. Τσανή αυτοκαταργείται, όταν δημοσίως δηλώνει άγνοια και δέχεται δημοτικοί υπάλληλοι να ισχυρίζονται ότι έχουν νόμιμο δικαίωμα να δρουν αυθαίρετα χωρίς ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου και να προχωρούν σε δεσμεύσεις λογαριασμών δημοτών.
«Προφανώς και είναι χωρίς περιεχόμενο οι δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου ότι έβαλε σε σειρά τη λειτουργία του προσωπικού και την οργάνωση του Δήμου, όταν συγκαλύπτει διαλυτικά φαινόμενα οπισθοδρόμησης, καθώς και την αυτοκατάργηση των θεσμών της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου.
Δυστυχώς τον αυταρχισμό, την ευθυνοφοβία, την ανευθυνότητα και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής πληρώνουν πλέον ακριβά οι δημότες του Αλμυρού», κατέληξε. Ο κ. Τσανής στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έθεσε επίσης:
-Το φλέγον θέμα της αγροτικής οδοποιίας για την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού μπροστά στην αλωνιστική περίοδο. «Η Δημοτική Αρχή παρέμεινε αδιάφορη και αμήχανη δηλώνοντας ότι θα μας απαντήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όταν πιθανόν θα έχει τελειώσει η αλωνιστική περίοδος».
-Τις πρόχειρες τεχνικές παρεμβάσεις, της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου στην τρίγωνη πλατεία (τέρμα Αχιλλέως, μεταξύ Αλμυρού-Ευξεινούπολης) χωρίς την απαραίτητη εποπτεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και την ανυπαρξία μέτρων προστασίας εργαζομένων και περαστικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το