Τοπικά

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Εφιαλτικό σενάριο η δημιουργία hot spot στην Πορταριά

portaria

Ως «κακόγουστο» αστείο χαρακτηρίζει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η Πορταριά περιλαμβάνεται στα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων. Η Ένωση Ξενοδόχων κάνει λόγο για εφιαλτικό σενάριο και καλεί τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού να αντιδράσουν. Σε διαφορετική περίπτωση «το μόνο το οποίο μας απομένει, είναι να παραδώσουμε τα ξενοδοχεία μας στους μετανάστες – επενδυτές», τονίζουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Σαν «κακόγουστο» αστείο ακούγεται έστω και η σκέψη να χρησιμοποιηθεί ακίνητο σαν «εφεδρεία» για τη δημιουργία hot spot στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό Πορταριά. Μόνο μια λάθος διατύπωση θα μπορούσαμε να συγχωρήσουμε. Είναι αδιανόητο, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, η λειτουργία hot spot σε τουριστικό προορισμό. Ήδη η ζημιά που έχει υποστεί ο ξενοδοχειακός κλάδος από το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα είναι ανεπανόρθωτη. Η Ελλάδα βρίσκεται στο πλέγμα εκείνων των προορισμών, οι οποίοι λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος, δεν βρίσκεται στην άμεση προτίμηση των τουριστών. Μετά τον καταιγισμό των φόρων και την επιβολή «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης» το μόνο το οποίο μας απομένει είναι να παραδώσουμε τα ξενοδοχεία μας στους μετανάστες – επενδυτές. Καλούμε για άλλη μια φορά τους κυβερνητικούς βουλευτές να αντιδράσουν.

Ο Δήμος Βόλου

“Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, που επικαλούνται έγγραφα υπηρεσιών του υπ. Εθνικής Άμυνας, περί πιθανότητας, έστω και μικρής, δημιουργίας καταυλισμού προσφύγων στην Πορταριά, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε, όπως πράξαμε και στην προ των εορτών των Χριστουγέννων περίοδο, όταν το θέμα είχε ξανατεθεί, τη συνολική και κατηγορηματική αντίθεση τόσο του Δήμου Βόλου όσο και της τοπικής μας κοινωνίας, σε αυτή την προοπτική.

Είναι φανερό και στον πιο ανίδεο ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον τουρισμό της περιοχής μας, που ήδη έχει πληγεί για πολλούς άλλους λόγους, και προκαλεί κατάπληξη η εμμονή ορισμένων να συντηρούν τέτοια σενάρια.

Ο Δήμος Βόλου κάνει γνωστό ότι πέραν του καταυλισμού στου «ΜΟΖΑ», χώρο που ο ίδιος επέλεξε, δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία και άλλου. Γιατί η τοπική μας κοινωνία πρέπει να αποφασίζει και αυτή αποφασίζει”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το