Τοπικά

Ένωση Συντακτών: Θύματα τρομοκρατίας και ύβρεων οι δημοσιογράφοι του Βόλου

enosi syntakton

Καταδικάζει η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας τη φραστική επίθεση του δημάρχου Βόλου Αχ.Μπέου σε βάρος της δημοσιογράφου του ΑΣΤΡΑ Ειρ. Θεοδωροπούλου. «Ο δήμαρχος του Βόλου υπερέβη τα εσκαμμένα» επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η διοίκηση της Ένωσης και προσθέτει ότι «τα περιστατικά τρομοκρατίας και ύβρεων που υφίστανται οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι του Βόλου δεν έχουν προηγούμενο». Τέλος, καλεί τον κ.Μπέο, για μία ακόμη φορά, να κατονομάσει τους δημοσιογράφους που τα «παίρνουν κάτω από το τραπέζι», σύμφωνα με δήλωση του ιδίου.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
Για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, υπερέβη τα εσκαμμένα σε βάρος δημοσιογράφου, μέλους της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας.
Επιτέθηκε σε βάρος της συναδέλφου Ειρήνης Θεοδωροπούλου με ρατσιστικές εκφράσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς, υποδεικνύοντας στον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργάζεται να την αντικαταστήσει από το δημοτικό ρεπορτάζ το οποίο καλύπτει.
Τα περιστατικά τρομοκρατίας και ύβρεων που υφίστανται οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι του Βόλου δεν έχουν προηγούμενο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε είναι αποφασισμένο να αντιδρά εφεξής με κάθε πρόσφορο τρόπο σε ανάλογες επιθέσεις κατά των συναδέλφων μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, στέκεται στο πλευρό της συναδέλφου Ειρήνης Θεοδωροπούλου και σε όλους τους συναδέλφους, που αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να ασκήσουν το λειτούργημά τους, που δεν είναι άλλο από την αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού και τον έλεγχο της κάθε εξουσίας.
Υπενθυμίζουμε κλείνοντας, ότι ακόμη περιμένουμε από το δήμαρχο Βόλου κ. Αχ. Μπέο να μας κατονομάσει τους δημοσιογράφους που τα «παίρνουν κάτω από το τραπέζι». Ήδη έχουν περάσει αρκετοί μήνες, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαμε ούτε ένα στοιχείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το