Τοπικά

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος: Διαδικασία μεταθέσεων που κατέληξε σε ΄΄Βατερλώ΄΄

Mε μία καυστική ανακοίνωση απάντησε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων κατά την οποία ο τελικός παρονομαστής βγήκε αρνητικός για τις υπηρεσίες του Λιμενικού στη περιοχή.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυράνης Κώστας, η διαρκής αποψίλωση των Λιμεναρχείων, έχει οδηγήσει τους συναδέλφους του στα όρια της απόγνωσης καθώς από το 2014 μέχρι και σήμερα το προσωπικό που υπηρετούσε έχει μειωθεί σε ποσοστό 40%.

Η ανακοίνωση :

Η Ένωση μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τη διαδικασία των μεταθέσεων όπως αυτή ακολουθήθηκε στο έτος 2019, καθώς για ακόμη μία φορά τα θύματα είναι οι συνάδελφοι και οι οικογένειες τους.
Θεωρείται αδιανόητο παραμονές του νέου έτους το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, ως Χριστουγεννιάτικο δώρο , να επιφυλάσσει στα στελέχη του μεταθέσεις, ανατρέποντας με το χειρότερο σενάριο τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μέσα από μία διαδικασία τακτικών μεταθέσεων που ξεκίνησε το Μάιο και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Και αυτό γιατί στις 20/11/2019 πραγματοποιήθηκε συμβούλιο εξέτασης προσφυγών το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα τα αποτελέσματα, τον Δεκέμβριο με πιθανότερη εκδοχή την εκτέλεση των μεταθέσεων στις μέρες των Χριστουγέννων.

Από το 2014 και μετά την εφαρμογή του Λιμενικού Καλλικράτη αλλά και τη μείωση των Οργανικών θέσεων η Ένωσή μας βρίσκεται σε εκ διαμέτρου αντίθετη συνδικαλιστική στάση με αυτή των δυνάμεων του κέντρου καθώς θεωρήσαμε παράταιρο το να αυξάνονται οι οργανικές θέσεις στην Αττική ενώ μειώνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Σε εκείνη τη χρονική περίοδο ήμασταν αντίθετοι με την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. όπως αντίθετοι ήμασταν και φέτος όταν η Ομοσπονδία ψήφισε υπέρ της αύξησης των αρμοδιοτήτων σε αιγιαλό και παραλία χωρίς καν να έχει διασφαλιστεί η αύξηση των οργανικών θέσεων.

Αναγνωρίζουμε τις ανάγκες στη παραμεθόριο και τη λεπτή ισορροπία που υπάρχει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όμως ποτέ δεν κατανοήσαμε το λόγο για τον οποίο συνάδελφοι που υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες της πατρίδας μας να υποχρεώνονται να καλύψουν κενά που δεν κλείνουν ποτέ στις υπηρεσίες της Αττικής παραμένοντας επί σειρά ετών μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους .
Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση επίσης το γεγονός ότι αιτήματα με σοβαρές περιπτώσεις υγείας έχουν αφήσει ασυγκίνητους τους πάντες εδώ και 1,5 έτος καλλιεργώντας ένα καθεστώς επιλεκτικών αποσπάσεων που αν μη τι άλλο δημιουργεί ερωτήματα και αδικίες.

Επίσης απορίας άξιο είναι το ότι κατά τη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων του 2019 δεν εξετάστηκαν οι περιπτώσεις των συνυπηρετήσεων ενώ σημαντικός αριθμός συναδέλφων αναμένει τη σύγκλιση συμβουλίου μεταθέσεων το οποίο θα συνεδριάσει εκτάκτως το 2020 προκειμένου να εξετάσει αιτήματα του 2018!!!

Λυπηρό το γεγονός ότι από συνδικαλιστικής πλευράς όλα βαίνουν καλώς.
Θεωρούμε ότι η Ομοσπονδία θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη στάση της απέναντι στους συναδέλφους και να αποτάξει από πάνω της το ρόλο της Διοίκησης αφού ο συνδικαλισμός έχει ως στόχο το συνάδελφο και όχι την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών συμφερόντων.
Σε κάθε περίπτωση ως Ένωση θα παραμείνουμε σταθεροί στη βασική αρχή του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η υπεράσπιση των συναδέλφων όταν αδικούνται και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η φετινή διαδικασία χαρακτηρίζεται εκ του αποτελέσματος ως ΄΄ Βατερλώ ΄΄.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το