Τοπικά

Η Ένωση Αστυνομικών κατά Α.Μπέου: Ξεπέρασε κάθε όριο ηθικής και λογικής

005019955_volos_3

Απάντηση στην ανοίκεια επίθεση, με καφενειακού τύπου εκφράσεις  που δέχτηκε από τον δήμαρχο Βόλου ο διοικητής της τροχαίας, έδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων. Με σκληρή ανακοίνωση, αναφερόμενη στις ευθύνες για την ομηρία του Βόλου από τον χιονιά παρομοιάζει τον δήμαρχο ως καπετάνιο φλεγόμενου πλοίου που βυθίζεται: Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για τις δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου κ. ΜΠΕΟΥ Αχιλλέα σε βάρος του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βόλου κατά τη χθεσινή (02-01-2015) συνέντευξη τύπου. Η ανοίκεια επίθεση με υβριστικές και απαξιωτικές δηλώσεις σε βάρος του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βόλου Αστυνόμου Α΄ Κουλούρη  Αθανάσιου υπερβαίνει κατά πολύ την ενδεχομένως κατανοητή αντίδραση του κ. Δημάρχου στη δύσκολη θέση που βρίσκεται να δικαιολογήσει ότι ακόμη και μέχρι σήμερα (χθες 03-01-2015) το πρωί απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων στο μεγαλύτερο μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου. Οι αρμοδιότητες των Υπηρεσιών σε περιπτώσεις έντονων- ακραίων καιρικών φαινομένων προβλέπονται στα σχετικά σχέδια πολιτικής προστασίας. Η Τροχαία έχει την ευθύνη για τη διακοπή ή εκτροπή της κυκλοφορίας όταν οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι, την απαγόρευση κίνησης των οχημάτων χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων όταν τούτο απαιτείται και την παροχή συνδρομής στα εκχιονιστικά μηχανήματα. Ο αποχιονισμός των οδών δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της Τροχαίας, αλλά σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

Επισημαίνεται ότι το διάστημα αυτό, το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται πολύ μεγάλο οδικό δίκτυο (η Ε.Ο. Βόλου- Λάρισας, η Ε.Ο. Βόλου- Φαρσάλων, ο άνω και κάτω κλάδος Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς και το οδικό δίκτυο του Δήμου Βόλου), παρείχε συνδρομή και σε Υπηρεσίες άλλων Ο.Τ.Α. οι οποίοι ενήργησαν σύμφωνα με τα σχέδια της πολιτικής προστασίας και με την αγαστή συνεργασία επετεύχθησαν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.
Στη χώρα μας είναι προσφιλής η τακτική να κατηγορείται η Αστυνομία για παραλείψεις (ή και πράξεις) άλλων φορέων, κρατικών ή Ο.Τ.Α., δοθέντος του γεγονότος ότι εμπλέκεται ως συναρμόδια σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της κοινωνικο-οικονομικής ζωής, αλλά οι προσωπικές επιθέσεις σε βάρος συγκεκριμένου Αξιωματικού ξεπερνούν κάθε όριο ηθικής και λογικής.

Η αποποίηση ευθυνών παραπέμπει στη τακτική του καπετάνιου του NORMAN ATLANTIC ο οποίος «κατηγορεί όλους τους άλλους…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το