Ελλάδα

Ενώπιον των «53+» για την υλοποίηση των μέτρων ο Αλέξης Τσίπρας

Ενώπιον της κίνησης των «53» για την υλοποίηση των ψηφισθέντων μέτρων θα βρεθεί, στις 10 το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος όπου θα συζητηθεί η πορεία της διαπραγμάτευσης. Ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση αναμένεται να κάνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ας σημειωθεί ότι οι «53» είχαν συναντηθεί την προηγούμενη εβδομάδα δυο φορές, χωρίς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς βρισκόταν στην Φρανκφούρτη. Αυτό που αναμένεται να ζητήσουν στην Πολιτική Γραμματεία οι «53», μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να βρεθεί ένας τρόπος να υλοποιηθεί η δέσμευση για μη εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν αν δεν ληφθούν τα μέτρα για το χρέος. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη.

Οι «53» υπενθυμίζουν πως είχε προειδοποιήσει σχετικά με το κείμενο των «13» στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή του Απριλίου. Δε περίμεναν, λένε, να είναι τόσο άσχημη η κατάσταση.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να τονίσει τη σημασία της ολοκλήρωσης της συμφωνίας, προκειμένου η ελληνική οικονομία να περάσει από τη φάση της αβεβαιότητας στη φάση της ανάκαμψης.

Εξάλλου, στις 6 το απόγευμα στη Βουλή θα συναντηθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βόρεια Ελλάδα με αντικείμενο συζήτησης την Εγνατία, τις παραχωρήσεις και το θέμα των διοδίων για τα οποία ζητούν να είναι αναλογικό το αντίτιμο. Η ανησυχία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, που πολιτεύονται στις περιφέρειες από τις οποίους διέρχεται η Εγνατία είναι μεγάλη, καθώς καταγράφονται αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το