Οικονομία

Ενοποιούνται οι δόσεις προς ΔΝΤ-Στις 30 Ιουνίου η πληρωμή

χρήματα καραβάκι

Αίτημα προς το ΔΝΤ για την ενοποίηση των δόσεων του τρέχοντος μήνα, με στόχο να γίνει μια συνολική αποπληρωμή στο τέλος Ιουνίου, υπέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος. Το Ταμείο δια του εκπροσώπου του, Τζ. Ράις, επιβεβαίωσε το ελληνικό αίτημα.

Πρόκειται για δόσεις συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η πρώτη θα έπρεπε κανονικά να καταβληθεί αύριο.

Στα τέλη Μαϊου, αξιωματούχοι που είχαν μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, είχαν δηλώσει ότι προκειμένου να ξεπεράσει η Ελλάδα τον «σκόπελο» της 5ης Ιουνίου, οπότε θα πρέπει να πληρώσει την δόση των 300 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, θα μπορούσε να συγκεντρώσει όλο το οφειλόμενο ποσό και να το καταβάλει στο τέλος του Ιουνίου, ώστε να κερδίσει χρόνο για να διαπραγματευτεί μια συμφωνία, «με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για ένα συμβιβασμό».

«Υπάρχει η πιθανότητα να ομαδοποιηθούν αρκετές πληρωμές τις οποίες η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει στο ΔΝΤ κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και να γίνει έτσι μόνο μία πληρωμή», είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, ενώ ανάλογη ήταν η δήλωση και δεύτερου αξιωματούχου:

«Αυτό βασικά είναι μια τεχνική διευθέτηση του υπουργείου Οικονομικών. (Η Αθήνα) θα μπορούσε να δηλώσει ότι έτσι θέλει να γίνει (η πληρωμή) και το ΔΝΤ πιθανόν θα αναγκαζόταν να πει ότι είναι εντάξει με αυτό».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το