Τοπικά

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο (photos & videos)

Σχεδόν το σύνολο των φορέων της Μαγνησίας μετέχει σήμερα στο συλλαλητήριο για την προστασία της δημόσιας υγείας από την αέρια ρύπανση και κατά της καύσης σκουπιδιών. Το ραντεβού είναι στην αρχή της οδού Ιάσονος, ενώ η “Αριστερή Παρέμβαση” πραγματοποιεί προσυγκέντρωση στο πανεπιστημιακό συγκρότημα Παπαστράτου.

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, βρέθηκαν από νωρίς στον χώρο της συγκέντρωσης, ενώ στη συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι, αφού διασχίσουν το κέντρο του Βόλου, θα κατευθυνθούν στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ προκειμένου να ζητήσουν να σταματήσει η καύση σκουπιδιών.

Δηλώσεις: 

Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας: Η παρουσία μου εδώ και των δυνάμεων της ΛΑΕ είναι για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι ο αγώνας αυτός συνεχίζεται για να σταματήσει η καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, για να μη δοθεί άδεια για τη δημιουργία εργοστασίου SRF. Οι τελευταίες πληροφορίες ότι έχει παγώσει αυτή η άδεια δεν μας πείθουν, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και πιστεύουμε ότι ο βολιώτικος λαός και με αυτή την κινητοποίηση θα καταφέρει να δώσει ένα μήνυμα σε κυβερνήσεις ότι όσο δίνουν τέτοιες άδειες, θα τον βρίσκουν απέναντί τους. Ο αγώνας υπέρ του περιβάλλοντος και της υγείας είναι προτεραιότητα, αναγκαιότητα και αυτή η αναγκαιότητα τελικά θα κερδίσει.

Δημήτρης Καζάκης, Πρόεδρος του ΕΠΑΜ: Διεκδικούμε την υγεία των παιδιών μας και των επόμενων γενιών. Σε αυτές τις πονηρές εποχές που ζούμε, τίποτα δεν είναι αθώο. Ιδιαίτερα όταν μιλάνε για ανάπτυξη οι κυβερνώντες και έχουν ξεπουλήσει τα πάντα. Άρα, σε μια χώρα που τελεί υπό μνημονικαή κατοχή, το να σου λένε ότι η ανάπτυξη θα έρθει από την καύση των σκουπιδιών και από τοξικά απόβλητα, είναι επικίνδυνο και θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας από τώρα.

Μάρκος Βαξεβανόπουλος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών: Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον Βόλο, σήμερα όλοι οι πολίτες που δεν έχουν κανένα οικονομικό ή πολιτικό συμφέρον από την καύση σκουπιδιών, είναι εδώ και διαδηλώνουμε. Διότι, είδαμε ότι ο κόσμος που μαζεύτηκε το 2018 αντέδρασε αλλά αυτοί που μας κυβερνάνε δεν ακούνε. Οπότε, σήμερα δυναμώνουμε τη φωνή μας και από εδώ, από το Δημαρχείο του Βόλου, που λέμε όχι στη μονάδα παραγωγής SRF, θα πάμε στην ΑΓΕΤ όπου θα πούμε «όχι στην καύση σκουπιδιών». Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι όλοι έχουν ανταποκριθεί.

Publiée par e-thessalia.gr – Εφημερίδα "Θεσσαλία" sur Samedi 16 mars 2019

Γιώργος Κουτσινάρης, γραμματέα του Συνδικάτου “Μήτσος Παπαρήγας”: Δεν συναινούμε, δεν κλείνουμε το στόμα μας, δεν κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της υγείας μας, σε βάρος όλου του λαού του Βόλου. Η νομοθεσία είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των βιομηχάνων και του κεφαλαίου! Η νομιμότητα τους είναι κομμένη και ραμμένη στα κέρδη τους! Η νομιμότητα τους έχει κάνει τα επιτρεπόμενα όρια ρύπανσης και όρους προστασίας της υγείας μας «λάστιχο»! Όχι στην καύση σκουπιδιών και πετ-κοκ στην ΑΓΕΤ.  Σε καμιά περίπτωση να μη προχωρήσει η παραγωγή SRF/RDF στο Βόλο και στη Θεσσαλία! Να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και τη καύση των σκουπιδιών και του τοξικού ΠΕΤ ΚΟΚ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το