Τοπικά

Ένοχος για το κακούργημα της απιστίας ο Δ. Καντόλας – Καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη

ΚΑΝΤΟΛΑΣ

Σε επτά χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ο Δημήτρης Καντόλας γιατί, με την ιδιότητα του δημάρχου Αισωνίας, το διάστημα Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2010 και ενώ η θητεία του είχε στην ουσία λήξει, τέλεσε το κακούργημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση. Η ποινή είναι εφέσιμη και η έφεση έχει ανασταλτική δύναμη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον τέως δήμαρχο Αισωνίας και πρώην αντιδήμαρχο Βόλου για το αδίκημα της απιστίας, θεωρώντας ζημίωσε την περιουσία του Δήμου με ποσό που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ (συγκεκριμένα με το ποσό των 55.118,28 ευρώ), καθώς είχε αναθέσει σε εργολάβο να εκτελέσει έργα στον Δήμο, με απευθείας ανάθεση, παρότι η δημαρχιακή επιτροπή του Δήμου είχε αποφασίσει να εκτελεστούν τα έργα από τις υπηρεσίες του Δήμου. Τα έργα πληρώθηκαν με εικονικά τιμολόγια.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 χρόνων και 8 μηνών δυο δημοτικοί σύμβουλοι του τότε Δήμου Αισωνίας που συμμετείχαν στην Επιτροπή Παραλαβής των συγκεκριμένων έργων, ενώ ποινή 6 χρόνων κάθειρξης επιβλήθηκε επίσης στον τότε ταμία του Δήμου Αισωνίας, όπως και στον εργολάβο. Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και μια δημοτική υπάλληλος, η οποία αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το