Τοπικά

Ένοχοι 13 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο με τα υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά της De Puy – Zημία και στο «Αχιλλοπούλειο»

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους 13 κατηγορούμενους για το σκάνδαλο με τα υπερκοστολογημέα ορθοπεδικά της εταιρείας De Puy.  Ειδικότερα το δικαστήριο τους καταδίκασε για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα αλλά τους απάλλαξε από το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας λόγω παραγραφής.

Στη λίστα πελατών περιλαμβάνεται και το Νοσοκομείο Βόλου, όπως είχε δημοσιοποιήσει η «Θεσσαλία» από τις 4 Μαρτίου 2016. Ειδικότερα,  σύμφωνα με τη λίστα που είχε ανακοινωθεί,  η διαφορά υπερτιμολόγησης στο Νοσοκομείο Βόλου ανέρχεται στα 81.506,45 ευρώ.

Η υπόθεση De Puy φέρεται να προκάλεσε στο Δημόσιο ζημιά άνω των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι επιπλέον τιμές που καλούνταν να καταβάλει το Δημόσιο, ήταν αυξημένες τουλάχιστον κατά 35%, ενώ στην λίστα των πελατών της εταιρείας περιλαμβάνονται συνολικά 114 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, όπως το ΚΑΤ στην Αθήνα και το » Γεώργιος Παπανικολάου» στην Θεσσαλονίκη, τα οποία το επίμαχο διάστημα εμφανίζουν διαφορά υπερκοστολόγησης, περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ έκαστο.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν περιλαμβάνονται στελέχη της βρετανικής εταιρείας, γιατροί, στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, επιχειρηματίες και συνεργάτες της DePuy. Η υπεράσπιση των 13 κατηγορουμένων αιτήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για την αναγνώριση ή όχι των ελαφρυντικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το