Τοπικά

Ενοχλημένος ο Χρ.Μπουκώρος με την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών

Για προσπάθεια πολιτικής στοχοποίησής του κάνει λόγο ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος, αναφορικά με την ανοιχτή επιστολή που του απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης των απορριμμάτων, αιτούμενη τη δημόσια τοποθέτησή του για το θέμα της καύσης των απορριμμάτων. Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν να με βάζουν δίπλα-δίπλα στο κάδρο με την κ. Χρυσοβελώνη, η οποία έχει τοποθετηθεί στη θέση της υφυπουργού Εσωτερικών από τον κ. Τσίπρα και δεν είναι εκλεγμένη βουλευτής».
Επιπλέον υπογράμμισε ότι η πολιτική στοχοποίησή του αποτελεί «αριστερίστικη λογική άλλων εποχών». «Ωστόσο δεν ξέρω αν είναι ειρωνικά ή όχι τα συγχαρητήρια που μου απευθύνουν για την κοινοβουλευτική μου δράση, τους λέω ότι ναι, και γι’ αυτό το θέμα έχω δράσει κοινοβουλευτικά. Και επίκαιρη ερώτηση μου έχει συζητηθεί στη βουλή και, αν θυμάμαι καλά, ήμουν ο μόνος βουλευτής που πήγα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, χωρίς να είμαι μέλος της, και έθεσα όλα τα ζητήματα».

Ο κ. Μπουκώρος επισήμανε ότι καταψήφισε το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση ψηφίζοντας μόνο το περιβαλλοντικό τέλος για τη σακούλα, «με την επιχειρηματολογία ότι δεν επιτυγχάνουμε τους στόχους της ανακύκλωσης, ότι έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω και το νομοσχέδιο επαφίεται στο αν θα λειτουργήσουν οι δήμοι ή όχι και δύο χρόνια μετά δικαιώνομαι απολύτως για όσα είπα τότε».
Διευκρίνισε ότι έχει εκφράσει τις θέσεις του πολλές φορές, «αλλά οι συγκεκριμένοι κύριοι ρωτάνε γνωρίζοντας ότι μια αναλυτική απάντηση ποτέ δε θα φτάσει ολοκληρωμένη στην κοινωνία, για λόγους που εσείς ως δημοσιογράφος καταλαβαίνετε. Η κα Χρυσοβελώνη και ο κ. Μπουκώρος, πως έγινε αυτή η επιλογή μπορούν να μας πουν;

Έτσι είναι οι ισότιμες σχέσεις και η ισότιμη αντιμετώπιση; Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν ένας φορέας θέλει να πάρει τις απόψεις πολιτικών προσώπων, ρωτάει ισότιμα, στο ίδιο timing, ρωτάει τα ίδια ερωτήματα. Αν χρειαστεί θα γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις αλλά όχι με υποδείξεις, με αυτό τον πιεστικό τρόπο.», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μπουκώρος ανέφερε σε ότι αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι πάντα υπερ της τήρησης της νομοθεσίας, των τακτικών και αυστηρών ελέγχων, υπέρ των κυρώσεων και διοικητικών μέτρων όταν υπάρχει παράβαση της νομοθεσίας, ακόμα και κλείσιμο των πηγών ρύπανσης.

Επίσης τόνισε ότι κατά τη γνώμη του ο σχεδιασμός για την ανακύκλωση δεν είναι σωστός, συμπληρώνοντας: «εμένα με εντυπωσιάζει περισσότερο το μοντέλο που διάλεξαν στην Ήπειρο, όπου υπάρχουν σταθμοί μεταφόρτωσης όλων των δήμων, πηγαίνουν στο εργοστάσιο, και γίνεται ανακύκλωση με αρχικό στόχο 40% ανάκτηση, που μπορεί να φθάσει και 60 και 70 και 80 τοις εκατό. Φαίνεται ότι είναι πιο αποδοτικό αυτό το μοντέλο».
Τέλος τόνισε ότι με το να κομματικοποιείς τέτοια ζητήματα χάνεις την αξιοπιστία σου.

Τι απαντά το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Γιάννης Κάϊρας:

“Βγήκε ο κ Μπουκώρος στην ΕΡΤ Βόλου στην αξιολογότατη δημοσιογράφο κυρία Μανώλη και δεν είπε τίποτα σχετικό με το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ αλλά το μόνο που επιδίωξε ήταν να “λασπώσει” τα μέλη της επιτροπής πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ , “ως αριστεριστές σταλινικούς που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κινούνται σ’ αυτούς τους χώρους.. ”
Κύριε βουλευτή Μπουκώρε της ΝΔ που κάνατε την στημένη ερώτηση σας για την ΑΓΕΤ σε συνεργασία με τον Υπουργό Φάμμελο του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα σας σε όλες τις θεσμικές θέσεις που το έχει εξελέξει ο λαός έχει στηρίξει και ψηφίσει τον μνημονιακό νόμο που εκμεταλλεύονται ΑΓΕΤ και Μπέος για τα ιδιοτελή συμφέροντα τους , μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΛ ΠΟΤΑΜΙ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΧΑ, θα σας απογοητεύσουμε γιατί τα μέλη της επιτροπής δεν είναι πέντε δέκα που καλώς έχουν την πολιτική τους ιδεολογία είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα , αλλά είναι χιλιάδες και με υπογραφές !
Ένα κίνημα χιλιάδων πολιτών κ Βουλευτή της ΝΔ Μπουκώρε, δεν έχει κομματικές ταυτότητες και ποδογετήσεις από κομματικούς μηχανισμούς όπως και θα σας βόλευε και οι αποφάσεις γίνονται μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις αμεσοδημοκρατικές και με ανοιχτές όλες τις πόρτες ακόμα και για εσάς.
Καταλαβαίνω κύριε Μπουκώρε ότι βαφτίζοντας τους ανθρώπους της επιτροπής ως ΣΥΡΙΖΑ θα σας βόλευε και αντιπολιτευτικά αλλά μάλλον μόνο εσείς σέ όλη την Μαγνησία δεν θα ξέρετε ότι σαν μέλη της επιτροπής πολιτών έχουμε φάει ξύλο κανονικό δις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ον κάμερα και ότι στους χώρους της επιτροπής δεν υπάρχει στέλεχος ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ ΠΑΣΟΚ και τω σύν αυτώ..(γιατί άραγε; Δείτε τις ψήφους σας σε περιφέρεια δήμο και Βουλή)
Κύριε Μπουκώρε κάνετε επιτέλους και εσείς και τα στελέχη βουλευτές και Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ το αυτονόητο για αυτό που εκλεγήκατε, προστατέψετε την ζωή και την υγεία και την ευημερία των πολιτών αυτής της πόλης και του Νομού, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή φανείτε άνθρωποι και πάρτε πίσω με τις ενέργειες σας την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF RDF από την παράταξη του Μπέου, που θα επιφέρουν τον θάνατο συμπολιτών μας.
Όλα τα άλλα κύριε Μπουκώρε και κάθε κύριε Μπουκώρε είναι εκ του πονηρού και θα σας κρίνει αναλόγως η ιστορία”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το