Άρθρα

Ενώ το σπίτι μας καίγεται αυτοί τραγουδάνε

Του Απόστολου Παντσά

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, υμείς άδομεν».

Έτσι συνόψισε ο Θουκυδίδης την καταστροφική αδυναμία της Αθηναϊκής Πολιτείας να αντιληφθεί τα πραγματικά διακυβεύματα και να τα αντιμετωπίσει με ορθή προτεραιότητα.
Στα 53 ανέβηκαν χτες τα κρούσματα στη Μαγνησία. Πολύ ψηλά . Μετά από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα Ημαθία έρχεται ο Βόλος.. Εννοείται ότι τα τέστ γίνονται με το σταγονόμετρο στο δημόσιο τομέα γιατί δεν έχουν και ότι έχουν τα κρατάνε για τα βαριά περιστατικά ή για ” εκλεκτούς και επώνυμους”. Εννοείται όταν αν γινόντουσαν τεστ τα νούμερα θα ήταν μεγαλύτερα γιατι απλά η διάδοση της νόσου είναι άλλη από εκείνη που ” φαίνεται” στους αριθμούς. Το νοσοκομείο παίζει τα ρέστα του χωρίς γιατρούς, χωρίς τεστ , χωρίς υλικά , χωρίς πλάνο, χωρίς προοπτική. Οι κυβερνητικοί βουλευτές αντι να απαιτήσουν από την κεντρική κυβέρνηση εν μια νυκτί την ανατροπή αυτής της κατάστασης , την χρηματοδότηση, τον διορισμό γιατρών, νοσηλευτών , διαγνωστικών τεστ κλπ βγαίνουν με έπαρση να δηλώσουν πως ο τοπικός μας «καραμουρτζούνης», η ΑΓΕΤ, θα αφήσει στο πανεράκι που έχουν απλώσει στα ακρωτηριασμένα του συστήματος υγείας ότι έχουν ευχαρίστηση από τεστ, γάντια , κανένα αναπνευστήρα. Και όχι μόνο αυτό . Βαφτίζουν την ευκαιριακή αυτή φιλανθρωπία σε εταιρική ευθύνη ξεπλένοντας την ρύπανση που στάζει κάθε μέρα από τις μολυσμένες τσιμινιέρες της, αθωώνοντάς τη για την υποβάθμιση και την τοξικότητα που χρόνια προκαλεί.
Λίγη τσίπα αν είχαν και μυαλό πολιτικό θα πρόσθετα, αν μη τι άλλο δεν θα κοκορεύονταν γι’ αυτές τις «αγαθοεργίες»

Λίγη τσίπα και λίγο περισσότερη κοινωνική ενσυναίσθηση. Λίγο μυαλό για το που πάνε τα πράγματα και λίγη πρόνοια και έγνοια για την πραγματική υγεία του λαού και όχι την υγεία της πολιτικής τους εικόνας.
Εντάξει σας έκατσε μια φοβερή στραβή , αυτή η πανδημία, ωραία δεν φταίτε εσείς γι αυτήν αλλά … δεν κάνετε που δεν κάνετε τίποτα …μην άδετε τουλάχιστον.
Κρείττον σιγάν … μην κρύβετε την ανεπάρκεια σας πίσω άριες σε ένα ρόλο παράφωνου Κακοφωνίξ στο ξεχασμένο από τη Μοίρα τοπικό μας Γαλατικό χωριό…Μέχρι και εκείνοι που το βάφτισαν Μονακό ευσχήμως κάνουν την πάπια , οι δε στην Περιφέρεια ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι έχουν λιώσει τα χέρια τους στο νίψιμο αφού ξέρουν καλά ποιοι , ποιος και πώς βούλιαξαν τη βάρκα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το