Τοπικά

Εννέα νέες παιδικές χαρές σε δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου

Τη δημιουργία εννέα νέων παιδικών χαρών σε δημοτικές ενότητες έχει προγραμματίσει ο Δήμος Βόλου, με τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 235.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%). Η συνολική επιφάνεια των νέων διαμορφωμένων παιδικών χαρών ανέρχεται σε 3.177τ.μ. από τα οποία, ο διαμορφωμένος χώρος παιχνιδιού υπολογίζεται σε 765,92τ.μ., ενώ η μελέτη του έργου θα εγκριθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι νέες παιδικές χαρές πρόκειται να δημιουργηθούν στον Άγιο Ονούφριο – Δ.Ε. Ιωλκού, στον Άγιο Βλάσιο- Δ.Ε. Αρτέμιδας, στα Μελισσιάτικα – Δ.Ε. Ν. Ιωνίας, στο Φυτόκο – Δ.Ε. Ν. Ιωνίας, στις Μικροθήβες- Δ.Ε. Ν. Αγχιάλου, στη Μακρινίτσα- Δ.Ε. Μακρινίτσας, στη Δράκεια- Δ.Ε. Αγριάς, στον Άνω Βόλο- Δ.Ε. Ιωλκού και στις Σταγιάτες- Δ.Ε. Πορταριάς.
Η μελέτη συντάχθηκε από το Τμήμα Κτιρίων και Υπαίθριων Χώρων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου

 

 

Οι χώροι παρέμβασης επιλέχθηκαν με βασικό κριτήριο τη δημιουργία ενός δικτύου παιδικών χαρών που θα καλύψει τις περισσότερες περιοχές κατοικίας της πόλης του Βόλου. Πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους όπου υπήρχαν και παλαιότερα εγκαταστάσεις παιδικών χαρών ή δημιουργούνται τώρα. Η τελική επιλογή καθορίστηκε μετά την εξέταση καταλληλότητας των χώρων σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική νομοθεσία.
Ο εξοπλισμός, αστικός και παιχνίδια, και οι περιφράξεις, όπου υπάρχουν, είναι ακατάλληλα για τη συμμόρφωση των χώρων με τις ισχύουσες προδιαγραφές οπότε και θα απομακρυνθούν.
Στον Άγιο Ονούφριο ο χώρος που προβλέπεται να γίνει η παιδική χαρά βρίσκεται επί των οδών Αγ. Βαρβάρας και Πιτσιώρη σε χώρο όπου προϋπήρχε παιδική χαρά. Η συνολική επιφάνεια της παιδικής χαράς θα είναι 860τμ. περίπου και θα περιλαμβάνει χώρο παιχνιδιού για τις δύο ηλικιακές ομάδες χρηστών. Θα είναι προσβάσιμη σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από τον κεντρικό δρόμο έμπροσθεν του χώρου.
Στον Άγιο Βλάσιο ο χώρος που προβλέπεται να γίνει η παιδική χαρά βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κεντρική πλατεία του οικισμού σε πλακοστρωμένο χώρο δίπλα στο κτίριο της πρώην κοινότητας. Η συνολική επιφάνεια της παιδικής χαράς θα είναι 200τ.μ. περίπου και θα περιλαμβάνει ενιαίο χώρο παιχνιδιού και για τις δύο ηλικιακές ομάδες χρηστών με συνθετικό δάπεδο ασφαλείας από καουτσούκ. Θα είναι προσβάσιμη σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από τον κεντρικό δρόμο.
Στα Μελισσιάτικα στη θέση που μελετάται η δημιουργία της παιδικής χαράς προϋπήρχε όμοια δραστηριότητα, αλλά σήμερα δεν υπάρχει εξοπλισμός παιδικής χαράς. Η συνολική επιφάνεια της παιδικής χαράς θα είναι 392τ.μ. και θα περιλαμβάνει δύο χώρους παιχνιδιού με βότσαλο, όπου θα καλύπτονται οι δύο ηλικιακές ομάδες χρηστών.
Στο Φυτόκο ο χώρος που προβλέπεται να γίνει η παιδική χαρά βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Ναό Γέννησης της Θεοτόκου στον κάθετο δρόμο που κατευθύνεται προς Βόλο. Πρόκειται για πλακοστρωμένη πλατεία με πλούσιο φυσικό τοπίο τριγύρω. Η συνολική επιφάνεια της παιδικής χαράς θα είναι 297 τ.μ. περίπου και θα περιλαμβάνει ενιαίο χώρο παιχνιδιού κα για τις δύο ηλικιακές ομάδες χρηστών.
Στις Μικροθήβες στη θέση που μελετάται η δημιουργία της παιδικής χαράς προϋπήρχε όμοια δραστηριότητα, αλλά σήμερα δεν υπάρχει εξοπλισμός παιδικής χαράς. Βρίσκεται πάνω από την κεντρική πλατεία του οικισμού απέναντι από το πρώην δημοτικό κατάστημα Μικροθηβών. Η συνολική επιφάνεια της προτεινόμενης παιδικής χαράς είναι 360 τ.μ. και θα περιλαμβάνει ενιαίο χώρο παιχνιδιού με δάπεδο ασφαλείας από βότσαλο όπου θα καλύπτονται και οι δύο ηλικιακές ομάδες χρηστών.
Στη Μακρινίτσα ο χώρος που προβλέπεται να γίνει η παιδική χαρά βρίσκεται κάτω από την κεντρική πλατεία του οικισμού και το κοινοτικό κατάστημα. Η συνολική επιφάνεια της προτεινόμενης παιδικής χαράς είναι 246τ.μ. και θα αποτελείται από έναν ενιαίο κεντρικό χώρο παιχνιδιού με δάπεδο ασφαλείας από βότσαλο, όπου θα καλύπτονται και οι δύο ηλικιακές ομάδες χρηστών.
Στη Δράκεια η θέση που προβλέπεται να γίνει η παιδική χαρά βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου στο κέντρο του οικισμού. Στο συγκεκριμένο σημείο προϋπήρχε όμοια δραστηριότητα, αλλά σήμερα δεν υπάρχει εξοπλισμός παιδικής χαράς. Η συνολική επιφάνεια της προτεινόμενης παιδικής χαράς είναι 339 τ.μ. και θα αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο παιχνιδιού με δάπεδο ασφαλείας από βότσαλο, όπου θα καλύπτονται και οι δύο ηλικιακές ομάδες χρηστών.
Στον Άνω Βόλο στη θέση που μελετάται η δημιουργία της παιδικής χαράς προϋπήρχε όμοια δραστηριότητα, αλλά σήμερα δεν υπάρχει εξοπλισμός παιδικής χαράς. Βρίσκεται κάτω από την επαρχιακή οδό Βόλου Μακρινίτσας στην επάνω πλευρά του οικισμού. Η συνολική επιφάνεια της προτεινόμενης παιδικής χαράς είναι 374τ.μ. περίπου και θα αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο παιχνιδιού με δάπεδο ασφαλείας από βότσαλο, όπου θα καλύπτονται και οι δύο ηλικιακές ομάδες χρηστών.
Στις Σταγιάτες στη θέση που μελετάται η δημιουργία της παιδικής χαράς προϋπήρχε όμοια δραστηριότητα και θα πρέπει να αποξηλωθεί ο παλιός ακατάλληλος εξοπλισμός προκειμένου να τοποθετηθούν τα καινούργια όργανα. Βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του σχολείου και συνορεύει με τον χώρο στάθμευσης κεντρικά του οικισμού. Η συνολική επιφάνεια της προτεινόμενης παιδικής χαράς είναι 111 τ.μ. περίπου και θα αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο παιχνιδιού με βότσαλο, όπου θα καλύπτονται και οι δύο ηλικιακές ομάδες χρηστών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το