Τοπικά

Εννέα ηλικιωμένοι του Γηροκομείου Βόλου νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο

Συνολικά εννιά ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο, νοσηλεύονται στο  Νοσοκομείο Βόλου από τις 14/7/2021 που έγιναν οι πρώτες εισαγωγές μέχρι σήμερα 30/7/2021 που έγινε άλλη μια εισαγωγή.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Ιδρύματος Παύλου Πάνου  οι ηλικιωμένοι έχουν υψηλό ιικό φορτίο και η κατάσταση τους παραμένει σταθερή.

Στον όροφο Covid -19 της Μονάδας Χρονίων Πασχόντων του Γηροκομείου νοσηλεύονται δύο ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν θετικοί στις 22/7/2021. Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται στα 15.
“Το επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματός μας σε συνεργασία με τον γιατρό, συνεργάτη του Γηροκομείου Βόλου ακολουθεί ακριβώς τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ , στην Μονάδα Χρονίων Πασχόντων εργάζεται συγκεκριμένο προσωπικό ώστε να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην υπάρξει μετάδοση του ιού στις υπόλοιπες πτέρυγες.
Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας κ Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνεται αναλυτικά για την κατάσταση κάθε εβδομάδα ή όποτε τα πρωτόκολλα το προβλέπουν.

Όσον αφορά τους ηλικιωμένους μας που νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Μάνδρο Χαράλαμπο Διευθυντή της κλινικής Covid -19 του Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου και σε συνεννόηση με τον γιατρό και τον ΕΟΔΥ, συμφωνήσαμε για τον τρόπο που θα επιστρέφουν τα περιστατικά μας από το Νοσοκομείο Βόλου στο Ίδρυμά μας με ασφάλεια. Θα πραγματοποιείται εξέταση και σύμφωνα με τον αριθμό (γνωστό ως αριθμό κύκλων θετικοποίησης ο οποίος υποδεικνύει το ιικό φορτίο που φέρει ένα θετικό άτομο) , αν το ιικό φορτίο των περιστατικών μας δεν είναι πολύ υψηλό θα επιστρέφουν σταδιακά στον όροφο Covid-19, που έχουμε δημιουργήσει στην Μονάδα Χρονίως Πασχόντων, ώστε να αποκλείσουμε την μεταδοτικότητα στους υγιείς ηλικιωμένους μας” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος πραγματοποιείται καθημερινή ενημέρωση των συγγενών των ηλικιωμένων με κατανόηση , υποστήριξη και ενσυναίσθηση για την διαχείριση των συναισθημάτων τους.ν

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το