Τοπικά

Ενισχυτική διδασκαλία πρώτη φορά στα ειδικά μαθήματα – Ενδιαφέρον από δεκάδες μαθητές στη Μαγνησία

Για πρώτη φορά το υπουργείο Παιδείας θα υλοποιήσει την ενισχυτική διδασκαλία στα ειδικά μαθήματα για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων. Ήδη στη Μαγνησία δεκάδες είναι οι μαθητές, κοντά στους 70, που ενδιαφέρθηκαν, να συμμετάσχουν.
Οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν να παρακολουθήσουν την ενισχυτική διδασκαλία στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο. Και ο λόγος είναι προφανής, αφού, όπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το σχέδιο δεν διδάσκεται από φέτος στα Λύκεια. Μέχρι και πέρυσι ήταν μάθημα επιλογής.
Άρα οι ενδιαφερόμενοι για τις αρχιτεκτονικές και άλλες σχολές, όπου χρειάζεται το σχέδιο ως εξεταζόμενο ειδικό μάθημα, θα έπρεπε να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα για να βοηθηθούν. Δεν έχουν, όλοι όμως την οικονομική δυνατότητα για να κάνουν φροντιστήριο, επομένως η έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας είναι γι’ αυτούς μια βοήθεια.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας απέστειλε χθες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας τα στοιχεία με τα ειδικά μαθήματα για την ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών. Στον Βόλο θα δημιουργηθούν δύο κέντρα για την ενισχυτική διδασκαλία, το ένα στο 3ο ΓΕΛ Βόλου, όπου θα γίνονται τα περισσότερα μαθήματα και το άλλο στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, όπου θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο τα οποία θα είναι δύο ώρες την εβδομάδα.
Όσον αφορά στις ανάγκες για καθηγητές η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας θα ζητήσει μόνο έναν καθηγητή ισπανικών για δύο ώρες την εβδομάδα, καθώς στα άλλα μαθήματα οι ανάγκες καλύπτονται από τους υπάρχοντες καθηγητές.

Στα Γυμνάσια
Χθες το υπουργείο Παιδείας έβγαλε την προκήρυξη για την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών για την ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια. Για τη Μαγνησία θα χρειαστούν 44 αναπληρωτές καθηγητές εκ των οποίων οι μισοί είναι φιλόλογοι.
Η έναρξη του θεσμού εκτιμάται ότι θα γίνει με την επιστροφή των μαθητών στα Γυμνάσια, δηλαδή σε λίγες μέρες.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας ανέφερε πως καλούμε τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς που περιλαμβάνονται στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α’ υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης [παρ. 6 του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 (Α’ 13)] των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ85 και ΠΕ06 της αριθμ. 2ΓΕ/2019 (46 τ. ΑΣΕΠ/2019) προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. (οι οποίοι έχουν αναρτηθεί στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. και κοινοποιήθηκαν αρμοδίως στο Υ.ΠΑΙ.Θ.) και επιθυμούν να προσληφθούν ως προσωρινοί αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Ενισχυτική Διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σχολικό έτος 2020-2021» (MIS 5069863), για το σχολικό έτος 2020-2021, να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.). από Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 έως και Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021».

Κενά
Στο μεταξύ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας απέστειλε το αίτημα για την πρόσληψη αναπληρωτών στο υπουργείο. Ο νομός χρειάζεται για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια δέκα άτομα από διάφορες ειδικότητες, καθώς στο μεσοδιάστημα υπήρξαν παραιτήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το