Τοπικά

Ενισχυτική διδασκαλία για τους Ρομά μαθητές στο 10ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας

Η εφαρμογή της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους Ρομά μαθητές στο 10ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, η αύξηση των μαθητών Ρομά που φοιτούν στο Γυμνάσιο καθώς και η συνεργασία των φορέων για τη στήριξη αυτών των παιδιών και εφήβων ήταν τα κυριότερα στοιχεία που αναδείχθηκαν από τη χθεσινή σύσκεψη του δικτύου που έχει δημιουργηθεί στη Μαγνησία υπό την αιγίδα της Μητρόπολης για τη στήριξη των τσιγγανόπαιδων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο στα Μελισσάτικα, συμμετείχαν ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, οι διευθυντές Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ.κ. Γιώργος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης αντίστοιχα, οι διευθυντές Δημοτικών και Γυμνασίων, όπου φοιτούν οι Ρομά, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου και της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου στο Αλιβέρι καθώς και άλλοι.
Ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε πως «και φέτος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να στηριχτούν οι Ρομά στη εκπαίδευσή τους. Και είμαστε ικανοποιημένοι για το επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει, ώστε και τα όποια προβλήματα προκύπτουν, να αντιμετωπίζονται. Εξάλλου και οι Ρομά κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια μέσα από τη φοίτησή τους στο σχολείο. Και είναι ευχάριστο που το πολυετές πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ένταξή τους στην εκπαίδευση το οποίο εφαρμόστηκε και στη Μαγνησία, είχε αποτελέσματα, δηλαδή οι Ρομά εντάχθηκαν στη δημόσια εκπαίδευση, φοιτούν στο Δημοτικό, αλλά συνεχίζουν και στο Γυμνάσιο. Δυσκολίες υπάρχουν, ωστόσο τις ξεπερνάμε. Μάλιστα και φέτος θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές Ρομά από φοιτητές και φοιτήτριες των Παιδαγωγικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει σύντομα και μια συνάντηση καθηγητών όλων των σχολείων που φοιτούν οι Ρομά, αλλά και να λειτουργήσει και έκθεση στο Μουσείο της Πόλης με θέμα τους Ρομά.
Τα Δημοτικά και Γυμνάσια που φιλοξενούν Ρομά μαθητές, είναι κυρίως τα εξής: 10ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, 17ο Βόλου, 1ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας, 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και 6ο Γυμνάσιο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το