Τοπικά

Ενισχυτική Διδασκαλία από αύριο στα Γυμνάσια της Μαγνησίας 

Αρχίζει αύριο Τετάρτη η υλοποίηση της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια της Μαγνησίας, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν 500 μαθητές σε 280 τμήματα. Στον Νομό προσλήφθηκαν 31 αναπληρωτές καθηγητές μειωμένου ωραρίου, προκειμένου να διδάξουν στους μαθητές.

Το κρατικό φροντιστήριο, όπως αποκαλείται διαφορετικά η ενισχυτική διδασκαλία, θα ξεκινήσει τελικά λίγες ημέρες πριν την έναρξη των διακοπών για τα Χριστούγεννα. Τα ονόματα των καθηγητών που προσλαμβάνονται στη Μαγνησία, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο και αύριο θα πρέπει να τοποθετηθούν στα σχολεία.
Στον Νομό Μαγνησίας θα λειτουργήσουν 17 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ), εκ των οποίων πέντε θα βρίσκονται στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου καλύπτοντας ανάγκες και άλλων σχολείων.

Πιο αναλυτικά τα ΣΚΑΕ είναι τα εξής: 3ο Γυμνάσιο Βόλου όπου θα παρακολουθούν και μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, το Μουσικό και το Γυμνάσιο Ιωλκού, 7ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου θα παρακολουθούν μαθητές των 9ου και 6ου Γυμνασίων Βόλου, το 8ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου θα παρακολουθούν και μαθητές των 2ου και 5ου Γυμνασίων Βόλου, το 10ο Γυμνάσιο Βόλου όπου θα παρακολουθούν μαθητές και από το 4ο Γυμνάσιο Βόλου, 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας που θα καλύπτει τις ανάγκες και των άλλων τριών Γυμνασίων της Νέας Ιωνίας, Γυμνάσιο Αγριάς (με κάλυψη και των παιδιών από το Γυμνάσιο Λεχωνίων), 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού που θα εξυπηρετεί και τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού και της Ευξεινούπολης, Νέας Αγχιάλου, των Φυλακών Κασσαβέτειας, το Γυμνάσιο Σούρπης, με κάλυψη και των μαθητών από τον Πτελεό, το Γυμνάσιο Τσαγκαράδας με παρακολούθηση και των μαθητών της Ζαγοράς, το Γυμνάσιο Μηλεών με παρακολούθηση και των μαθητών της Αργαλαστής, το Γυμνάσιο Σκιάθου, το Γυμνάσιο Σκοπέλου, το Γυμνάσιο Γλώσσας και το Γυμνάσιο Αλοννήσου, το Γυμνάσιο Καναλίων.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας έχει ως εξής: Για την Α’ Τάξη Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά, δύο ώρες Αρχαία και Αγγλικά και μία ώρα Φυσική και Χημεία.

Για τη Β’ Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά, δύο ώρες Αρχαία Ελληνικά και Αγγλικά και μία ώρα Φυσική και Χημεία.
Για τη Γ’ Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και τρεις ώρες Μαθηματικά δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Αγγλικά και μία ώρα Φυσική και Χημεία.
Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε πως «είναι πολύ ενθαρρυντικό που ξεκινά η υλοποίηση της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια, ενός θεσμού που έχει ως στόχο να ανακουφίσει μαθητές από οικογένειες με κάποιο οικονομικό πρόβλημα, προκειμένου να ενισχυθούν διδακτικά στο σχολείο. Πάντως το αίτημά μας στο υπουργείο Παιδείας είναι να επεκταθεί ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας τόσο στα ΓΕΛ, όσο και στα ΕΠΑΛ. Και σύμφωνα με πληροφορίες μας το υπουργείο σχεδιάζει την επέκτασή του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το