Τοπικά

Ενισχύθηκε με τρακτέρ από τον Αλμυρό το μπλόκο Αερινού

Με τρακτέρ από τον Αλμυρό ενισχύθηκε το μπλόκο Αερινού και χθες το βράδυ ο αριθμός τους, σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές, έφτανε τα 35. Τα αγροτικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί στην είσοδο του κόμβου Αερινού από την ΠΑΘΕ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει προς το παρόν σκέψη για μετακίνηση τους και αποκλεισμό της εθνικής οδού. Οι αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου και του Αλμυρού που συμμετέχουν στην κινητοποίηση απευθύνουν κάλεσμα στους συναδέλφους τους για ενίσχυση του μπλόκου.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Νίκ. Αγγελή «χθες προστέθηκαν 15 ακόμη τρακτέρ στο μπλόκο Αερινού και ο αριθμός του έχει φτάσει τα 35. Ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των συναδέλφων που θα πλαισιώσουν τον αγώνα με τα αγροτικά τους μηχανήματα, θα αυξηθεί, καθώς τα αιτήματά μας είναι δίκαια και πρέπει οι αρμόδιοι να δώσουν λύση».
Ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού της ΠΑΘΕ, ανέφερε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Μια τέτοια απόφαση για συμβολικό έστω αποκλεισμό της εθνικής οδού θα ληφθεί εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή και μετά από συνέλευση όλων των αγροτών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση».
Στο μπλόκο Αερινού συμμετέχουν και τρακτέρ από την περιοχή του Αλμυρού, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού-Σούρπης. Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Στ. Γλιάτης «περιμένουμε και άλλα αγροτικά μηχανήματα τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ενισχύσουμε το μπλόκο και να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, ώστε να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου».

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού-Σούρπης μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης απευθύνει ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που με τα τρακτέρ τους έστησαν μπλόκα σε πολλές περιοχές της χώρας, κλιμακώνοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικής σημασίας αιτημάτων μας.
Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας να βγούμε μαζικά στο μπλόκο της αγροτιάς της Μαγνησίας στον κόμβο του Αερίνου, ενισχύοντας το μέτωπο του αγώνα. Ν’ αγωνιστούμε, πιο μαζικά και πιο δυνατά, ενάντια στις επιπτώσεις σε βάρος μας από την ΚΑΠ της ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το