Τοπικά

Ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και μέτρα στήριξης για τους κτηνοτρόφους ζητεί ο Χρ.Μπουκώρος

Την έντονη ανησυχία των κτηνοτρόφων για τα προβλήματα που δημιουργούνται στη διάθεση αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα μεταφέρει, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με ερώτηση που κατέθεσε από τις 24 Μαρτίου 2020. Ο βουλευτής Μαγνησίας με την ερώτησή του ζητά την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και τη λήψη μέτρων στήριξης για τους κτηνοτρόφους, που πλήττονται οικονομικά από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος αναφέρει τα εξής: «Αγαπητέ κ. Υπουργέ, οφείλω να σας μεταφέρω την αγωνία των κτηνοτρόφων, καθώς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν αδιάθετα δεκάδες χιλιάδες αμνοερίφια ενόψει του Πάσχα, γεγονός με δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες για τους ίδιους και την παραγωγή τους.

Η ανησυχία που υπάρχει στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αντικατοπτρίζεται και στις αγοραστικές του συνήθειες με αποτέλεσμα, να έχουν μειωθεί δραματικά οι αγοραπωλησίες αμνοεριφίων. Σύμφωνα, μάλιστα με τους κτηνοτρόφους η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιδεινωθεί μέχρι το Πάσχα, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες αμνοερίφια να κινδυνεύουν να μείνουν αδιάθετα και οι παραγωγοί να βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος της καταστροφής, καθώς ο εορτασμός του Πάσχα, ήταν η περίοδος στην οποία απέβλεπαν για οικονομική ανάκαμψη.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πως σκοπεύετε να ενισχύσετε τον πρωτογενή τομέα που ζημιώνεται και αυτός σημαντικά από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού;
2. Με ποιο τρόπο θα γίνει η απορρόφηση των αδιάθετων αμνοεριφίων;
3. Μελετά η κυβέρνηση την αυστηροποίηση των ελέγχων εισαγωγής αμνοεριφίων;».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το