Κατηγορίες: Ελλάδα

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες, απομονώνουν τους ακραίους


Αποστάσεις από τα… φαντάσματα του παρελθόντος, που επιχειρούν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια, καθώς και από ακραίες πρακτικές παίρνουν τα περισσότερα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, εν αναμονή και της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέσα στην εβδομάδα.

Διαφωνούν με τους «γαλάζιους» των Τεμπών που επιχειρούν να καπελώσουν τις κινητοποιήσεις, γι’ αυτό και δεν εκπροσωπήθηκαν οι περισσότεροι στη συνάντηση του Σαββάτου, αλλά και τους ακραίους από το μπλόκο του Προμαχώνα που πρωτοστάτησαν στα σοβαρά επεισόδια της Παρασκευής, όταν στελέχη της Χρυσής Αυγής μαζί με «αγρότες» εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες και έκαψαν τη σημαία του κόμματος, πέταξαν αβγά, ενώ στράφηκαν και εναντίον των υπαλλήλων.

Η έφοδος
Καταδικάζουν, επίσης, τους προπηλακισμούς κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτόν που έγινε στο Κιλκίς σε βάρος του βουλευτή Θόδωρου Παραστατίδη και μάλιστα στη διάρκεια εκδήλωσης για θέμα άσχετο με το Αγροτικό.

Περίπου 50 αγρότες εισέβαλαν σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς όπου γινόταν εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ με βουλευτές και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, για τη διαφύλαξη του επιδόματος των παραμεθόριων περιοχών, και φώναξαν συνθήματα κατά του κ. Παραστατίδη, ζητώντας του να παραιτηθεί, ενώ κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.

Στη συνάντηση των Τεμπών δεν πήγε επίσης και ο Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος έχει στήσει ένα δυναμικό μπλόκο με περισσότερα από 1.000 τρακτέρ στη Νίκαια, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα Τέμπη, κρατώντας κλειστή την ΠΑΘΕ.

Χθες στο μπλόκο της Νίκαιας (ΠΑΣΥ) αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, συνταξιούχων και άλλων παραγωγικών τάξεων αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, ενώ ο Β. Μπούτας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάει σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. «Εμείς σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, για τσάι και συμπάθεια, δεν πάμε» είπε χαρακτηριστικά. Το μπλόκο της Νίκαιας επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, Νίκος Παπαδόπουλος, τον οποίο αποδοκίμασε μερίδα αγροτών.

Μετά την αποτυχία ουσιαστικά της συνάντησης των Τεμπών, γίνεται νέα πανελλαδική σύσκεψη αύριο το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» στη Θεσσαλονίκη, ώστε οι αγρότες να κάνουν τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων, ενώ αναμένεται να ορίσουν και την επιτροπή που θα μεταβεί στην Αθήνα για το ραντεβού με τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, την Πέμπτη προγραμματίζεται συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, χωρίς τρακτέρ, άγνωστο όμως είναι αν θα κάνει το ίδιο ο παλιός «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης, ο οποίος ηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα της εισόδου περίπου 300 τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκαλώντας «έμφραγμα» στην πόλη για πέντε ώρες.

Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλεί σε αγροτοσυνδικαλιστές της Πανελλαδικής Επιτροπής ο αφοριστικός τρόπος που συμπεριφέρονται στα κανάλια κάποιοι «εκπρόσωποι» αγροτών, δίνοντας μια χαοτική εικόνα των κινητοποιήσεων, μετατρέποντας τα μπλόκα σε… μπάχαλο.

Αποκλεισμοί
Χθες έγιναν δίωροι και τετράωροι αποκλεισμοί εθνικών οδών σε διάφορα σημεία της χώρας και αυτό θα επαναληφθεί και σήμερα, ενώ για δύο ώρες το μεσημέρι αποκλείστηκε η πρόσβαση προς τους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων και Καστανιών στον Εβρο, Εξοχής στη Δράμα, Προμαχώνα στις Σέρρες, Ευζώνων στο Κιλκίς, Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στη Σύρο το 3ο ΓΕΛ Βόλου – Πρόγραμμα για βιώσιμη ανάπτυξη και βιομηχανική κληρονομιά

Μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου συμμετείχαν στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Βιώσιμη ανάπτυξη:…

13 Ιουνίου 2024

Επταετές Μνημόσυνο π. Αντωνίου Ζούπη

Επτά χρόνια συμπληρώθηκαν από τη μακαρία εκδημία του αειμνήστου Γέροντος και νέου κτήτορος της Ιεράς…

13 Ιουνίου 2024

Θα αλλάξουν όψη τα εμπορικά καταστήματα του Αλμυρού

  Εντός του καλοκαιριού θα παρουσιαστούν οι τελικές προτάσεις για την ανακαίνιση των προσόψεων των…

13 Ιουνίου 2024

Κράτησε προπονητή και σημαντικούς παίκτες – Έμειναν στην Αγριά Τύμπας, Ευαγγελινός και Ντάκης

Τον προπονητή και σημαντικούς παίκτες κράτησε η Αγριά. Πιο συγκεκριμένα ανανέωσαν ο τεχνικός Στέφανος Τύμπας…

13 Ιουνίου 2024

Κραυγή αγωνίας για παραλίες στο Νότιο Πήλιο

  Διανύοντας την τουριστική περίοδο και σε διάστημα εννέα μηνών από τις περσινές καταστροφικές πλημμύρες…

13 Ιουνίου 2024

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Ν.Ι.: Ανανέωσαν οκτώ ποδοσφαιριστές

Συνεχίζεται ο προγραμματισμός στον Πανιώνιο Νέας Ιωνίας ο οποίος θα λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα…

13 Ιουνίου 2024